Cu ocazia zilei de naștere a reginei Rania a Iordaniei, care a împlinit 54 de ani, fiul ei cel mare, prințul Hussein, a postat o imagine în care apar mama și fiica lui nou-născută.
Prințesa Iman este prima nepoțică a cuplului regal din Iordania. Micuța a devenit universul întregii familii, iar proaspăta bunică este pur și simplu topită. Bebelușa a venit pe lume în 3 august și este primul copil al moștenitorului tronului, Hussein, și al soției acestuia, Rajwa.
"Ai sădit în noi tot ce este frumos. An de an, tu ești lumina acestei case. Veșnic recunoscător pentru dragostea ta și sprijinul nesfârșit. La mulți ani, iubita mea mamă", a scris prințul Hussein în dreptul imaginii în care Rania o ține în brațe și o alină pe Iman. Aproape 300.000 de like-uri s-au strâns de la cei care o admiră pe regină.
În urmă cu un an, prințul Hussein și Rajwa s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii la care au participat multe regalități, inclusiv prințul William și Kate Middleton. Soția lui Hussein a primit atunci titlul de prințesă, la fel cum s-a întâmplat acum și în cazul fiicei lor. Totuși, micuța Iman nu intră în linia de succesiune la tron, care, prin tradiție, este rezervat moștenitorilor de sex masculin al actualului rege Abdullah al II-lea. După prințul Hussein, la conducere ar urma să treacă fratele său mai mic, Hashem, astăzi în vârstă de 19 ani. Regina Rania și regele Abdullah mai au două fiice, Iman (27 de ani), după care a și fost numită prima nepoțică, și Salma (23 de ani).
Regina Rania și regele Abdullah al II-lea, topiți după nepoțica lor
Iman, al cărei nume înseamnă credință, și-a fermecat bunicii, unchiul și mătușile de la prima întâlnire. La scurt timp după naștere au vizitat-o în spital, iar imaginile publicate chiar de regina Rania au fost primite cu entuziasm de popor, dar și de admiratorii din restul lumii. "Iman, deja mi-ai captivat inima. Familia noastră nu a fost nicicând mai fericită", a scris Rania pe Instagram la acel moment.
Cuplul regal al Iordaniei s-a căsătorit la 6 luni de la prima întâlnire. Rania, fostă IT-istă născută în Kuwait
Numită de mulți "cea mai frumoasă" sau "cea mai stilată regină din lume", Rania a Iordaniei are o poveste de viață cel puțin interesantă. Născută într-o familie de condiție medie, în Kuwait, aceasta a studiat în Cairo, a lucrat în domeniul bancar și în IT și s-a căsătorit la doar șase luni de la prima întâlnire cu cel ce avea să devină regele Iordaniei. Astăzi, Rania are 54 de ani, e o figură marcantă în lumea musulmană și are patru copii alături de soțul ei, Abdullah al II-lea.
Pasionată de modă, mereu aranjată și ca scoasă din cutie cu orice ocazie, Rania a modificat preconcepțiile despre locul femeii într-o societate musulmană. Mai mult, aceasta este implicată din punct de vedere social, fiind o militantă pentru drepturile femeilor, refugiaților și tinerilor, și o voce importantă în domeniul Educației.
Rania Al Abdullah s-a născut în Kuwait, din părinți palestinieni. A studiat Administrarea Afacerilor la Universitatea Americană din Cairo, iar în 1991, anul în care a absolvit, a izbucnit război în Golf, moment în care familia sa a decis să se refugieze în Iordania. Rania a început să lucreze în domeniul bancar și apoi în IT, iar pe Abdullah II bin al-Hussein l-a întâlnit la un dineu unde își însoțea un coleg de serviciu.
La doar două luni de la acel moment, viitorul rege al Iordaniei o cerea în căsătorie pe Rania, iar după alte patru luni, cei doi s-au căsătorit. Nunta lor a avut loc în iunie 1993. La acel moment, frumoasa Rania nu bănuia că va devenit regină în doar șase ani. Fratele soțului ei ar fi trebuit să preia tronul de la tatăl său, însă pe patul de moarte, Hussein bin Talal l-a numit pe Abdullah rege, astfel încât în 1999, pe când avea doar 28 de ani, Rania a devenit una dintre cele mai tinere regine ale lumii.
Din acel moment, frumoasa șatenă a început să se dedice cauzelor în care crede, educația fiind domeniul care a atras-o cel mai tare. A încurajat investițiile în acest sector și reforma în învățământ. Și pe plan internațional, implicarea ei a fost recunoscută inclusiv de UNICEF.