dieta alcalina
Sanatate

Dieta alcalina ce trebuie sa mananci si cum se tinee

Dieta alcalina. Cum sa iti echilibrezi organismul si slabesti rapid

Teoria biologului Robert Young conform careia procesul digestiv determina anumite produse alimentare sa devina alcaline sau acide este cea care sta la baza dietei alcaline.

Alimentele bogate in grasimi si zaharuri cresc aciditatea din organism, iar asta duce la probleme de sanatate precum scleroza multipla, aritmie, boli de imunodeficienta, letargie. Dupa cum stii, fiecare organism are un pH ideal, iar o alimentatie echilibrata te ajuta sa functionezi corect. Nivelul optim al pH-ului este 7,4.

Pentru inceput, sa intelegem cum stabilim daca o substanta este acida sau alcalina. ‌Avem 2 intervale: 0-7, 7-14. Daca valoarea sa este cuprinsa in primul interval, substanta este acida, pe cand, daca valoarea sa se afla intre 7-14, este alcalina. De mentionat ca 7 este un mediu neutru.

Introducerea in alimentatie a substantelor care stabilizeaza pH-ul nu pare o idee rea, mai ales pentru organe precum rinichii, care au sarcina de a detoxifia organismul de substantele acide sau daunatoare.

Cu toate acestea, specialistii au pareri impartite in privinta acestui regim. Ei recomanda in unanimitate dieta alcalina doar cand pacientul sufera de gastrita, reflux gastric sau alte afectiuni unde aciditatea din stomac trebuie controlata.

Dieta alcalina te protejeaza de pietrele la rinichi, tensiune arteriala, diabet, boli ale inimii si boli de oase. Mai mult, te scapa de insomnie, migrene, balonare.

Ce te “lasa” sa mananci dieta alcalina

Acest regim este unul vegetarian si include alimente care nu te asteptai sa aiba rol alcalin. In materie de legume, dieta iti permite sa mananci: sfecla, conopida, varza, salata verde, ceapa, mazare, spanac, ardei, castravete. De asemenea, poti consuma si o varietate larga de fructe: banane, mere, pepene (atat galben, cat si rosu), struguri, lamaie, piersica, pere, portocala. Proteine si condimente: migdale, tofu, castane, scortisoara, ghimbir, sare de mare, mustar.

Incearca sa nu consumi, in cantitati mari, produse lactate, oua, carne, alcool, cofeina, zahar ori alimente procesate. De asemenea, consuma cantitati limitate de margarina, proumb, ulei de floarea soarelui.

Trebuie sa stii ca este permisa doar fierberea, gatirea la abur sau cuptor.

Etichete: dieta , regim , dieta de slabire

Intrebarea zilei

Ce planuri aveți pentru 2025? Cum se prefigurează prima lună a anului?

Partenerii Nostri