plăcintă cu mere
Retete

Rețetă plăcintă cu mere de post "12 linguri" / Foto: Shutterstock

Plăcinta cu mere de post “12 linguri”. Rețeta simplă și economică, gata în mai puțin de o oră

Dacă preferați să consumați dulciuri făcute în casă și vă place să profitați de fructele de sezon, atunci o plăcintă cu mere economică, făcută după o rețetă simplă, e alegerea perfectă pentru un desert rapid, gustos și mai sănătos decât variantele din comerț.

În zilele noastre, găsim diverse plăcinte cu mere gata făcute, la patiserii și cofetării sau congelate, în supermarketuri. Nu se compară, încă, niciuna, cu cea făcută în casă. În plus, mirosul combinației de mere și scorțișoară este unul îmbietor, care învăluie toată casa.

Citește și: Prăjitură cu prune și caramel. Rețeta verii 2024, gata în numai 60 de minute

Rețetă de plăcintă cu mere de post "12 linguri"

plăcintă cu mere
Rețetă plăcintă cu mere / Foto: Shutterstock

Astăzi vă propunem o rețetă rapidă și economică de plăcintă cu mere. În plus, este și de post. Se prepară ușor și, în popor, mai este cunoscută drept plăcinta cu mere 12 linguri, numărul venind de la măsurarea ingredientelor. 

Ingrediente

  • Pentru aluat: 12 linguri cu făină, 12 linguri apă, 12 linguri cu ulei, 12 linguri cu zahăr, un praf de sare, un pliculeț cu praf de copt.
  • Pentru umplutură: 1 kg mere, 4 linguri cu zahăr, un plic de zahăr vanilinat, scorțișoară, esență de rom și de vanilie.

Modul de preparare

Primul pas este pregătirea merelor. Se spală bine, se îndepărtează cotorul și se dau pe răzătoare. Dacă nu sunteți fani ai cojii, puteți curăța merele înainte de a le mărunți, însă în compoziție coaja se topește. Într-o cratiță se pun merele date pe răzătoare alături de zahăr, scorțișoară și esențe. Se călesc și apoi se pun deoparte cât se pregătește aluatul.

Pentru aluat amestecați într-un bol încăpător toate ingredientele și frământați până se încorporează și se formează un aluat care se poate modela. Jumătate din cantitate se întinde și se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce este copt pe jumătate, se adaugă compoziția de mere și apoi se întinde deasupra și cealaltă parte de aluat.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade, pentru circa 30-40 de minute. 

Citește și: Prăjitură cu ovăz și brânză de vaci. E bună și la micul dejun

Ce soi de mere se folosesc la plăcintă

Cele mai bune mere pentru plăcintă sunt cele din soiul Ionatan, ce se găsește din plin în România. De asemenea, și cele verzi din soiul Granny Smith sunt potrivite pentru un astfel de desert, fiind mai crocante.

 

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri