Doar câteva săptămâni au mai rămas până la Crăciun, iar dacă ai început deja să te gândești la ce deserturi vei pregăti pentru a-i răsfăța pe cei dragi, îți recomandăm să ai în vedere prăjitura Crăciunița.
Blatul cu mac și nucă de cocos se îmbină perfect cu o cremă delicioasă de lapte, motiv pentru care este ideal să ai acest desert pe masa de Crăciun, mai ales că se obține relativ repede, potrivit Bucătăraș.ro.
Ingrediente necesare pentru blat:
- șapte albușuri
- 100 g de zahăr
- 75 g de mac
- 75 g de nucă de cocos
- două linguri de făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 100 g de zahăr
- 200 ml de lapte
- 30 g de faină
- 1 plic de zahar vanilinat
- 1 pachet margarină
- 200 g pișcoturi
- 100 ml de cafea
Ingrediente necesare pentru glazură:
- patru linguri zahar
- trei linguri lapte
- două linguri cacao
- 25 g margarină
- 25 g nuca de cocos (albă)
Mod de preparare:
Bate albușurile spumă, după care adaugă 100 de grame de zahăr. Continuă să bați în continuare, până când zahărul de topește bine, iar apoi adaugă macul, nuca de cocos și două linguri de făină. Amestecă până se omogenizează compoziția, iar apoi toarn-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune-o în cupturl preîncălzit și coace-o la foc mic, până se rumenește.
În ceea ce privește crema, trebuie doar să amesteci gălbenușurile cu zahărul rămas, făina, laptele și zahărul vanilinat. Ulterior pune amestecul pe baie de aburi și amestecă până capătă o textură cremoasă. Las-o la răcit, iar apoi încorporează margarina frecată spumă.
La final, pune blatul într-o tavă, întinde jumătate de cremă, pune pișcoturile înmuiate în cafea și restul de cremă. Decorează cu glazura obținută prin fierberea zahărului cu lapte, cacao și margarină, iar apoi pune și nuca de cocos.
Citește și: Retete vegetariene. Cum sa faci tarta de curmale chiar la tine acasa