'The Late Show with David Letterman', New York, America - 04 Sep 2008
Actualitate

Shannen Doherty. Profimedia

Shannen Doherty a murit. Avea 53 de ani. Actrița din „Beverly Hills, 90210” a dus o luptă dură cu cancerul

Shannen Doherty a murit la vârsta de doar 53 de ani, după o luptă lungă cu cancerul.  Familia actriței a confirmat vestea tragică prin intermediul publicistului ei.

Shannen Doherty a murit. Actrita din "Beverly Hills, 90210" s-a stins înconjurată de cele mai dragi persoane.

"Cu inima grea confirm decesul actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, a pierdut bătălia cu cancerul, după mulți ani în care s-a luptat cu boala", a transmis reprezentantul actriței, pentru revista People.

"Fiică devotată, soră, mătușă și prietenă, ea a fost înconjurată de toți cei dragi, precum și de câinele ei, Bowie. Familia ei cere să-i fie respectată intimitatea pentru a-și putea duce doliul în pace", a mai precizat acesta.

Shannen Doherty își dorea cu disperare să învingă cancerul: „Nu am terminat cu trăitul, cu iubitul!” Actrița s-a stins din viață la 53 de ani

Shannen Doherty suferea de cancer mamar în fază terminală. Boala s-a răspândit și la creier

În iunie 2023, actriţa americană Shannen Doherty a dezvăluit că boala de care suferă, cancer mamar în fază terminală, pentru care primea tratament de mai mulţi ani, s-a răspândit acum la creier, potrivit The Guardian.

Într-o postare emoţionantă pe Instagram, în care a împărtăşit imagini video de cum primea tratament cu radiaţii, Doherty a scris că o scanare efectuată la începutul lunii ianuarie a dezvăluit metastaze în creierul ei.

Actriţa  cunoscută pentru rolurile din seriale de televiziune, precum "Charmed" şi "Beverly Hills, 90210", a scris atunci: "Frica mea este evidentă. Sunt extrem de claustrofobă şi s-au întâmplat multe în viaţa mea. Dar frica aia... Tumultul... Momentul în care se petrec toate... Aşa poate arăta cancerul".

Shannen Doherty a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la sân în 2015. Ea a suferit o mastectomie, trecând ulterior prin chimioterapie şi radioterapie.

În 2017, ea a anunţat că boala era în remisie. Însă, trei ani mai târziu, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer mamar în stadiu terminal.

"În multe feluri, este o pastilă amară de înghiţit", spunea ea într-un interviu din 2020 pentru emisiunea "Good Morning America", referindu-se la cel de-al doilea diagnostic. "Cu siguranţă am zile în care spun: 'De ce eu?' şi apoi spun: 'Ei bine, de ce nu eu? Cine altcineva? Cine altcineva în afară de mine merită asta? Niciunul dintre noi' ".

Ea a declarat că a încercat să păstreze secretul în privinţa celui de-al doilea diagnostic în timp ce filma reboot-ul "90210", spunând: "Şi oamenii cu stadiul patru (de cancer) pot să lucreze. Viaţa noastră nu se termină în momentul în care primim acel diagnostic. Mai avem de trăit".

Doherty a oferit detalii pe reţelele sociale cu privire la diagnosticele şi tratamentele pe care le urmează pentru a creşte gradul de conştientizare asupra cancerului. "Sper să încurajez oamenii să facă mamografii, să facă controale regulate, să depăşească frica şi să înfrunte orice lucru cu care se confruntă", a scris ea.

Etichete: shannen doherty

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri