King Charles III and Camilla Queen Consort release Christmas card, Braemar Games, UK - 11 Dec 2022
Actualitate

Regele Charles şi Camilla, fotografia folosită pentru felicitarea de Crăciun din acest an. Profimedia

Regele Charles își va „întrerupe” tratamentul pentru cancer în timpul turneului regal: „A trebuit să iau niște decizii dificile”

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, va întrerupe tratamentul pentru cancer pe durata turneului său regal în Australia și Samoa, potrivit DailyMail. Monarhul și soția sa, Camilla, vor pleca într-o călătorie oficială între 18 și 26 octombrie, marcând primul lor turneu internațional de lungă durată de la urcarea pe tron.

Tratamentul lui Charles, legat de o formă nedezvăluită de cancer diagnosticată în februarie, va fi temporar întrerupt în timpul vizitei. Medicii săi au aprobat această pauză, considerând că starea sa de sănătate permite acest lucru pe termen scurt, iar tratamentul va fi reluat imediat după întoarcerea sa în Marea Britanie. În trecut, regele a primit tratament pentru o prostată mărită, dar natura exactă a diagnosticului de cancer rămâne privată.

Citește și: Ce îi scria regele Charles unui prieten, la patru luni de la moartea prințesei Diana. Scrisoarea a fost făcută publică după 27 de ani

Cuplul regal va începe turneul în Australia, unde vor participa la o serie de angajamente, inclusiv întâlniri cu oficiali de rang înalt și ceremonii în Canberra, capitala țării. Unul dintre punctele centrale ale vizitei va fi omagiul adus soldaților căzuți, dar și participarea la un grătar comunitar în vestul orașului Sydney, un eveniment emblematic al culturii australiene.

După vizita în Australia, regele Charles și Camilla se vor îndrepta spre Samoa, unde monarhul va participa la Reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM). Acolo, el va participa la evenimente centrate pe durabilitate și biodiversitate, reflectând preocupările sale de lungă durată pentru protecția mediului. În același timp, Camilla se va implica în activități legate de alfabetizare și va continua să susțină cauze care abordează violența domestică și abuzul sexual, domenii de interes pentru regina consoartă.

Citește și: Socrul și nora, tot mai uniți. Regele Charles și Kate Middleton, împreună în lupta cu cancerul: "El a avut mereu respect pentru ea"

Decizia de a întrerupe temporar tratamentul a fost dificilă, potrivit purtătorilor de cuvânt ai palatului Buckingham. „A trebuit să luăm în considerare cum să ne asigurăm că energiile Majestății Sale sunt păstrate la maximum pe parcursul vizitei. A trebuit să iau niște decizii dificile cu privire la programul cu guvernul australian”, a explicat unul dintre oficiali. De asemenea, s-a menționat că o posibilă vizită în Noua Zeelandă a fost amânată la începutul anului, din motive de sănătate, după consultări cu guvernele din Australia și Noua Zeelandă.

Regele Charles și Camilla au susținut recent o recepție la Palatul St James, în cadrul căreia monarhul a primit o lecție de dans tradițional samoan, pregătindu-se astfel simbolic pentru călătoria în Samoa.

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri