printesa diana si printul charles
Actualitate

Prințesa Diana și actualul rege Charles, în vacanță în Spania / Foto: Profimedia

Ce îi scria regele Charles unui prieten, la patru luni de la moartea prințesei Diana. Scrisoarea a fost făcută publică după 27 de ani

Au trecut 27 de ani de la moartea prințesei Diana, dar o scrisoare recent dezvăluită, care a fost scrisă de regele Charles al III-lea la doar patru luni după decesul ei, pare la fel de emoționantă ca în ziua în care ea și-a pierdut viața.

În scrisoarea respectivă, regele Charles, care era despărțit de prințesa Diana la acel moment, a detaliat ce simte după moartea ei,  detaliind durerea și „golul insuportabil” resimțite. Totodată, el și-a arătat compasiunea pentru un prieten pe nume Peter, care tocmai își pierduse partenera, pe „Liz”, din cauza unei boli.

regele charles
Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. / Foto: Profimedia

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le faci când folosești produse cu SPF. Recomandările dermatologilor pentru a-ți proteja pielea

Charles a arătat empatie față de „agonia” lui Peter, mărturisind că și-ar dori să aibă puterea de a face ceva pentru a schimba lucrurile și pentru a împiedica „deruta și confuzia” apărute după „dispariția unei persoane atât de tinere din lume”.

Bazându-se pe credința, regele Charles a trecut în scrisoare și un citat din Biblie, 1 Corinteni 13:12, scriind: „Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci, vom vedea faţă în faţă”.

Biografii regali nu cunosc, însă, identitățile lui Peter și Liz, potrivit Daily Mail.

Citește și: Talentul ascuns al prințesei Charlotte. Kate Middleton a dezvăluit totul: „M-a făcut foarte fericită!”

Scrisoarea, care este datată pe 8 decembrie 1997, a fost scoasă la licitație în Boston, prețul de pornire fiind de 2000 de dolari. Licitația se va încheia pe 14 aprilie.

„Charles a fost probabil deosebit de emoționat în momentul în care a scris scrisoarea, deoarece prințesa Diana își pierduse viața în mod trgic, cu doar câteva luni înainte, în august 1997”, a declarat un purtător de cuvânt al RR Auction pentru Daily Mail.

Prințesa Diana a murit în urma unui accident rutier

S-au scurs aproape 27 de ani de la moartea prințesei Diana. Lady D. și-a pierdut viață pe 31 august 1997. Se află la Paris și a murit în urma unui accident de mașină, șoferul fiind orbit de blițul paparazzilor care o urmăreau.

Prințesa Diana
Prințesa Diana a fost o emblemă a stilului. / Foto: Profimedia

Citește și: Cei doi copii îi sunt mereu aproape! Cum și-a arătat Meghan Markle dragostea față de Archie și Lilibet în clipul ei aniversar

În timpul vieții, această a trebuit să facă față infidelității soțului sau, prințul Charles, a indiferenței pe care acesta o arată în public față de ea, dar și presei care încerca în continuu să afle detalii din viață lor privată. S-a luptat cu bulimia, dar și cu depresia post-natală. Acțiunile caritabile au fost evadarea emoțională a prințesei Diana, care în 1996 a divorțat de prințul Charles.

Citește și: Ce ar fi spus prințesa Diana despre decizia prințului Harry de a renunța la titlul regal. Cea mai bună prietenă a ei, declarații inedit

De la moartea acesteia, o serie de filme, musicals și expoziții i-au fost dedicate, precum și diferite intervenții culturale.

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri