Stim cu totii ca o greutate in limite normale este buna pentru inima, articulatii si pentru sanatatea generala. Ei bine, in vaz de supraponderabilitate, pierderea in greutate te poate ajuta sa te odihnesti mai bine si sa obtii un nivel de energie mai ridicat. Iar consumul echilibrat al alimentelor proaspete poate chiar sa usureze anxietatea, facandu-te sa te simti mai calma.
Exista, insa, metode de a scapa de kilogramele in plus fara infometare si fara eliminarea din dieta a alimentelor delicioase? Doctorul Oz crede ca da:
- Elimina tentatiile din bucatarie
Incepe prin a arunca produsele pe care le-ai cumparat in cantitati mari si carora stii ca nu le rezisti - prajituri, inghetata, chips-uri sau sucuri. Poti pastra untul de arahide, biscutii si popcornul, insa in cantitati mici.
- Tine alimentele sanatoase la vedere
Pune un castron mare de fructe pe masa, depoziteaza legumele proaspete pe rafturile frigiderului si umple borcanele cu cereale.
- Alege gustari sanatoase
Tine pe langa tine gustari sanatoase. Satisface-ti pofta de dulce cu o felie de turta dulce sau prajituri facute in casa.
- Ia un mic dejun lejer
Ai de unde alege cand vine vorba de alegeri rapide si sanatoase pentru micul dejun. Poti opta, de exemplu, pentru batoane de proteine facute in casa ori un smoothie cu fructe congelate, verdeturi proaspete, 1 lingura de seminte de chia si iaurt grecesc.
- Fa-ti mereu un plan B
Pregateste un stoc de ingrediente pe care le poti transforma intr-o masa rapida, cum ar fi orez, paste din grau integral, nuci, pe care sa-l poti folosi chiar si cand nu ai chef sa gatesti.
- Mananca doar cand soarele este pe cer
Cercetarile sugereaza ca o luarea cinei la 12 ore distanta de micul dejun te poate ajuta sa slabesti. De asemenea, daca procedezi astfel, vei arde mai rapid rezervele de grasime ale organismului si astfel, se va imbunatati capacitatea lui de a utiliza insulina.
- Pune legumele in centrul farfuriei
Umple jumatate din farfuria ta cu legume, cum ar fi sparanghel, ardei, aghinare, broccoli, conopida, spanac, ciuperci si vinete.
- Alege carbohidrati in forma lor naturala
Consuma cel putin doua portii zilnice de carbohidrati bogati in fibre, cum ar fi painea integrala de grau sau pastele, orezul brun, quinoa.
- Pune accent pe hidratare
Indiferent daca alegi sau nu apa minerala, consumand acest lichid in cantitati mari te poate ajuta sa mananci mai putin. Daca nu te atrage ideea, aromeaza apa cu diferite fructe sau ierburi, cum ar fi grapefruit si cimbru, capsuni si busuioc, ori mure si castravete, conform Woman's Day.
Sursa foto: iStock/ Getty Images