Articol publicat 18 Iunie 2020
Vara are gustul unei felii proaspete de pepene verde - suculentă și dulce. Când încerci să alegi unul copt și dulce mergi la ghici? Iată cum să cumperi un pepene roșu aromat de fiecare dată.
După ce este recoltat, pepenele verde nu se mai coace, așa că e important să alegi o bucată perfectă din prima. Uite cum poți face asta!
Trucuri de care să ții cont când cumperi pepene roșu
- Căută unul care să aibă coaja de un verde profund, nu verde deschis sau gălbui.
- Căută fundul pepenelui sau partea care a stat pe pământ cât timp s-a copt. Dacă este crem sau galbenă, pepenele este copt. Dacă este verde deschis sau albă, nu este gata de consum.
- Lovește-i fundul puțin. Dacă sunetul este grav și gol, îl poți cumpăra.
- Când codița este mai uscată, pepenele este copt. De asemenea, dacă are o zona galbenă, ca o pânză de păianjen pe el, e dulce și bun de consum.
- Indiferent de mărimea pepenelui, acesta trebuie să fie greu. Cu cât are greutatea mai mare, cu atât conține mai multă apă și e mai zemos și delicios.
Foto: Shutterstock