dieta pentru slabit
Sanatate

Cum să combini corect alimentele ca să slăbești fără efort. Argumente pro și contra care stau la baza acestei teorii

Unii oameni aduc modificări în alimentație pentru a slăbi, în timp ce alții modifică cantitatea pe care o consumă pentru a pierde în greutate. Însă unii experți recomandă combinarea corectă a alimentelor pentru o slăbire fară efort. Acest tip de dietă constă în consumul anumitor combinații de alimente și interzicerea altora. Cum să combini corect alimentele ca să slăbești fară efort? Este măcar posibil așa ceva? Există argumente și pro, și contra acestei teorii.

"Dieta pe bază de combinare a alimentelor interzice consumul de carbohidrați cu proteine ​​și necesită consumul de fructe separat. Mulți experți în sănătate sugerează consumul de proteine ​​cu carbohidrați pentru stabilizarea zahărului din sânge și asigurarea stării de sațietate, însă acest tip de dietă promovează un consum excesiv de mâncare", explică experții.

Cum să combini corect alimentele și cum funcționează această dietă

Combinarea corectă a alimentelor presupune renunțarea la consumul de proteine și carbohidrați împreună. Adepții acestei teorii sunt de părere că un consum greșit de alimente poate afecta digestia, rezultând în mâncare nedigerată, care rămâne în stomac și putrezește sau fermentează. Această condiție, cred ei, poate duce la boli sau la creșterea în greutate.

În schimb, adepții acestei diete propun o serie de combinații de alimente pentru pierderea în greutate și o sănătate mai bună.

Citeşte şi: Top 6 cele mai eficiente diete pentru slăbire rapidă. Care sunt recomandările specialiștilor

Cum să mănânci "corect"  -  combinații alimentare permise

Iată o prezentare generală a modului în care să combini sau nu anumite alimente:

Proteine: Nu mâncați niciodată proteine ​​(inclusiv ouă, carne, brânză și fructe de mare) cu alimente cu amidon, cum ar fi pâine, orez, dovleac sau cereale.

Cereale și legume cu amidon: Consumați legume cu amidon și alte alimente cu conținut ridicat de carbohidrați, cum ar fi cerealele și pâinea, cu legume gătite fără amidon, cum ar fi legume cu frunze verzi (nu proteinele).

Fructe: Evitați cât mai mult posibil fructele dulci. Alegeți în schimb fructe acre sau cu un conținut scăzut de zahăr. Mănâncă nuci, semințe și fructe uscate numai cu legume crude.

Alcool: Pot fi consumate doar anumite tipuri de alcool. Vinul roșu și cel alb se afla în categoria proteinelor (deci consumați-le numai cu alte proteine). Bere este considerată un amidon, așa că o veți bea numai cu alte amidonuri sau legume fierte.

Zahăr: Evitați zahărul rafinat și produsele care conțin zahăr rafinat. În general, evitați alimentele procesate, deoarece acestea conțin zaharuri și grăsimi.

Alimente neutre: Anumite alimente, inclusiv ciocolată neagră, lapte de migdale, gălbenușuri de ou, smântână, apă de cocos, lămâi, unt și ulei, sunt considerate „neutre” și pot fi consumate în combinație cu orice alimente.

Pe lângă consumul separat de proteine și amidon, această dietă recomandă consumul de fructe dulci pe stomacul gol (cu câteva ore după sau cu 20 de minute înainte de masă). De asemenea trebuia consumată multă apă, însă nu în timpul mesei.

alimente care se pot consuma in dieta disociata pe 7 zile

Citeşte şi: 10 diete cu care să slăbești în 2021. Trendurile alimentare după care să te ghidezi în noul an

E posibilă pierderea în greutate?

Faptul că dieta presupune o atenție la combinarea alimentelor poate duce la un consum mai mic de calorii și poate favoriza pierderea în greutate. De asemenea, renunțarea la zaharuri, alimente procesate și reducerea cantității de amidon poate ajuta la reducerea numărului de kilograme.

Calorii

Nu există un număr de calorii impus în această dietă, important fiind ceea ce mănânci, când mănânci, și nu cât. Acest lucru poate funcționa pentru pierderea în greutate la unii oameni, dar alții vor trebui să limiteze aportul de calorii pentru a slăbi.

Argumente pro şi contra

Ca la orice tip de dietă, există atât argumente pro cât și contra.

 Argumentele pro ar fi că această dieta pune accent pe consumul de alimente integrale și poate favoriza slăbitul. Pe de altă parte, argumentele contra constau în faptul că nu există dovezi științifice care să dovedească eficacitatea, poate fi riscantă pentru unele persoane (cei care suferă de diabet) și nu este un stil alimentar durabil.

Etichete: dieta , alimente , slabit

Intrebarea zilei

Ce planuri aveți pentru 2025? Cum se prefigurează prima lună a anului?

Partenerii Nostri