Daca incerci sa reduci cantitatea de carbohidrati pe care o consumi, stii ca mesele sanatoase, gatite acasa sunt esentiale. Cu toate acestea, se intampla ca uneori sa ajungi tarziu si timpul nu iti permite sa gatesti pentru tine si familia ta.
Nu trebuie sa te descurajezi. Exista o multime de retele pe care le poti prepara rapid. Te ajutam noi cu doua sugestii gustoase si foarte hranitoare:
Brocolli si conopida cu ou prajit
Ingrediente:
- jumatate de conopida;
- 2 broccoli mici;
- 1 lingurita jumatate de ulei de masline extra virgin;
- un sfert de lingurita de praf de usturoi;
- un sfert de lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de piper;
- jumatate de lingurita de fulgi de ardei rosu;
- sucul a jumatate de lamaie;
- un ou.
Mod de preparare brocolli si conopida la cuptor, cu ou prajit:
Intr-o tava mare, pune uleiul de masline, conopida si broccoli. Apoi adauga pudra de usturoi, sare, piper, fulgii de ardei rosu si amesteca bine.
Pune legumele pe o foaie de copt si toarna peste suc de lamaie. Lasa totul la cuptor, timp de 15 pana la 20 de minute, ocazional agitand tava.
Imediat ce legumele s-au copt bine, pune o tigaie mica pe foc si prajeste oul.
E timpul sa scoti legumele din cuptor si sa le asezi intr-un oval. Pune oul deasupra.
Retata somon la cuptor cu varza si kale
Ingrediente:
- Jumatate de legatura de kale;
- un sfert de varza;
- 3 linguri de ulei de masline;
- sare dupa gust;
- 2 fileuri de somon (120-150 grame fiecare);
- jumatate de lingurita de coaja de lamaie si una de suc;
- 1 lingura de suc;
- 2 linguri de marar proaspat tocat;
- jumatate de lingurita de mustar;
Mod de preparare somon la cuptor cu varza si nap:
Preincalzeste cuptorul. Intr-o tava, pune o lingura de ulei, kalele si varza tocate marunt si asezate intr-un strat uniform. Presara sarea pe deasupra si lasa la copt 6 minute.
Condimenteaza somonul cu sare si pune-l intr-o alta tava, pe care ai pus in prealabil o foaie de copt. Lasa-l la cuptor circa 8-9 minute, pana se gateste.
Intre timp, amesteca coaja de lamaie si sucul, mararul, mustarul si cele doua linguri de ulei. Adauga sare dupa gust. Adauga dressingul inainte de servire.
Sursa foto: iStock/ Getty Images