Reteta de colarez ne aminteste multora dintre noi de bunicile de la tara. Ele il pregateau pentru a-l imparti cu ocazia anumitor sarbatori religioase, iar nepotii abia asteptau ziua in care li se dadea voie sa curete castroanele.
Reteta de colarez nu e deloc complicata. Ingredientele folosite sunt putine, iar orice bunica de la tara ne va spune ca trebuie sa avem putina rabdare pentru ca desertul sa iasa delicios.
- Ingrediente colarez
2 litri de lapte
jumatate de cana de faina
1 plic zahar vanilat
5 linguri de zahar - Mod de preparare colarez
Intr-un vas potrivit ca dimensiune, se pune laptele la fiert pana incepe sa dea in clocot. Cand incepe sa bolboroseasca, se adauga pe rand, faina, lingura cu lingura.
Cele doua ingrediente se amesteca bine, incet, cu lingura, astfel incat sa se nu formeze cocoloase. Se lasa focul mic, pana se ingroasa faina si incepe sa se prinda usor de marginea vasului.
Se adauga zaharul si se amesteca in continuare pana cand acesta este incorporat in colarez.
Cel mai des, colarezul se serveste cald sau rece cu dulceata presarata deasupra.
Foto: Shutterstock