Exista cateva reguli de urmat pentru ca somonul reincalzit sa aiba gust si miros placut astfel incat sa il poti consuma fara probleme.
Iata ce ai de facut pentru a te bucura de aroma somonului reincalzit:
- Cuptorul cu microunde este eficient si iti simplifica sarcina, dar nu este indicat sa il folosesti pentru a incalzi somonul. Indiferent de setarile pe care le utilizezi, cuptorul poate usca somonul si ii da un miros specific.
- Cea mai mare greseala pe care o poti face cand reincalzesti bucata de peste este sa o faci la o temperatura foarte ridicata. Somonul gatit prea mult se usuca si isi pierde gustul. Este mai bine sa il reincalzesti incet, recomandat este sa il lasi 15 minute la cuptor.
- Pentru a evita uscarea pestelui, exista cateva metode: pune putina apa in tigaie, stoarce niste lamaie sau pune o lingura de ulei de masline peste suprafata pestelui. Folosind ulei de masline, pastreaza aroma pe care pestele a avut-o dupa ce a fost gatit.
- Inainte de a il pune in cuptor, acopera pestele cu o folie de staniol. Acest lucru va bloca umiditatea din interior si va impiedica arderea pestelui.
Sursa foto: Shutterstock