protejarea mediului
Parenting

Prima profesoara acredita de ONU pentru a preda cursuri de protectia mediului: "Sunt fericita ca ii pot invata pe copii tot ce stiu"

In ultimele luni, specialistii in educatie din intreaga lume au dezbatut de zor. Se vorbeste in salile de clasa suficient de mult despre schimbarile climatice? Patru tineri de la scoala Cheney din Oxford au crezut ca nu si astfel au pornit o petitie pentru includerea in programe a unui curs de protectia mediului.

Petitia a fost semnata de atunci de aproape 82.000 de persoane, semn ca englezii sunt pregatiti sa treaca la urmatorul nivel si sa-si educe generatiile noi in privinta pericolelor neglijarii naturii.

Desi schimbarile climatice sunt dezbatute in lectiile de stiinta si geografie, criticii spun ca nu este suficienta o simpla mentionare a lor. Si in loc sa astepte ca Guvernul Regatului Unit sa integreze subiectul in programa scolara, profesorii au luat fraiele problemei in propriile maini si s-au inscris la Academia Nationala a Profesorilor pentru Schimbarile Climatice din Cadrul Natiunilor Unite.

Cursul online ofera instruire gratuita pentru profesorii din invatamantul primar si gimnazial, oferindu-le cunostintele necesare pentru a introduce subiectul schimbarilor climatice in diferite materii ale programei.

"Nu e timp de pierdut. Nu putem astepta ca guvernele sa se mobilizeze, trebuie sa luam atitudine", a spus Melanie Harwood, a carei companie, Harwood Education, ajuta la livrarea programului de instruire in Marea Britanie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Copiii mici sunt mult mai vulnerabili la dezastrele climatice decat orice alt grup social. Trebuie sa le oferim instrumentele pentru a intelege efectele unui climat in schimbare, astfel incat sa poata lua masuri bine informate si eficiente in viitor. ”

Rebecca Stacey, de la scoala primara Castle Carrock din Cumbria, a fost prima profesoara care a absolvit academia si a primit acreditarea oficiala ONU. Stacey a declarat pentru Positive News ca elevii ei au inspirat-o sa se inscrie intrucat au devenit din ce in ce mai preocupati de mediu.

"Inainte nu stiam prea multe despre schimbarile climatice. Acum sunt mult mai capabila sa ma gandesc la ele in contextul curriculumului si, mai important, sa raspund la intrebari pe care le-ar putea avea elevii", a spus ea.

Cursul dureaza aproximativ 25 de ore pana la finalizare si consta in cinci module, avand in vedere criza climatica prin prisma politicii si sanatatii, printre alte subiecte.

In cadrul sau, profesorii au acces la cercetari actualizate ale ONU, precum si studii de caz pe care sa le foloseasca in lectii. De asemenea, isi pot impartasi planurile de lectie intre ei pe un forum.

"Sunt incantata sa impartasesc noile mele cunostinte cu clasa si restul scolii", a spus Rebecca Stacey. "Alfabetizarea climatica pentru urmatoarea generatie este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face chiar acum."

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

În magazine deja e Crăciun. Ați început să puneți în coșul de cumpărături cadouri și decorațiuni?

Partenerii Nostri