Albastru, mov, roz intens, galben sau verde - sunt culori pe care le-am putea găsi pe o paletă de pictură sau în curcubeu, însă, în același timp, reprezintă și unele dintre preferatele reginei Elisabeta a II-a când a venit vorba de vestimentație. Suverana britanică a fost un adevărat exemplu și în lumea modei, demonstrând că un suveran nu trebuie să îmbrace culori terne pentru a fi luat în serios.
Echilibrate, adecvate și întotdeauna strategice, alegerile de stil ale reginei britanice au fost mereu atât o formă de diplomație, cât și o expresie a identității. Garderoba îndrăzneață a Elisabetei a II-a a fost atât de distinctă, încât a dat naștere unor cărți dedicate înregistrării fiecărei ținute.
Culorile pe care aceasta le afișa în vestimentație erau mai importante decât ne-am putea gândi. Când masele de oameni se adunau în jurul ei, Majestatea Sa era mai ușor de reperat datorită nuanțelor tari ale hainelor sale, când în vedere că măsura doar 1,63 m înălțime.
De ce se îmbrăca regina Elisabeta a II-a în culori puternice
Angajamentul monarhului față de o paletă de culori vibrante a fost și un semn de respect pentru cei care își făceau timp să o susțină în persoană, scrie CNN. "Trebuie să iasă în evidență pentru ca oamenii să poată spune 'Am văzut regina'", spunea Sophie, contesa de Wessex, în documentarul din 2016 „The Queen at 90”.
Nu a fost deloc ușor pentru cei care au îmbrăcat una dintre cele mai cunoscute, admirate și fotografiate femei din lume. Regina a adunat de-a lungul celor 70 de ani de domnie o armată de angajați, dar doar câtorva le-a fost dată sarcina de croitor regal. Designerii britanici Norman Hartnell, Hardy Amies, Stewart Parvin și Angela Kelly au contribuit la dezvoltarea stilului vestimentar al suveranei, ferindu-se de ciclurile de tendințe care se pierd rapid.
Angela Kelly, consiliera vestimentară a Elisabetei a II-a vreme de aproape trei decenii, a creat o formulă care nu a dat greș de-a lungul evenimentelor la care aceasta participa: de la pălării speciale, tivuri sigure și până la cercetarea amănunțită a prognozelor meteo, a felului în care cade lumina și a obiceiurilor locale, toate erau studiate cu atenție.
De cele mai multe ori, ținutele erau monocrome, dar foarte colorate, cu un detaliu interesant atașat pălăriei. La nivel de bijuterii, cele mai folosite erau șiragurile cu trei rânduri de perle și broșele auriri sau argintii. De asemenea, reginei nu-i lipsea niciodată geanta, cu ajutorul căreia transmitea diferite mesaje.
Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani
Întreaga planetă este în doliu, după ce regina Elisabeta a II-a a murit! Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins din viață în Scoția, în 8 septembrie 2022.
Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.
"Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. Joi, 8 septembrie", a apărut imediat și pe site-ul oficial al Casei Regale, care a îmbrăcat haine de doliu.
Foto: Profimedia