regina elisabeta a II-a
Divertisment

Regina Elisabeta a II-a, iubită de popor, dar și de oamenii care au lucrat pentru ea. / Foto: Profimedia

Adevărul despre cauza morții reginei Elisabeta a II-a. Boris Johnson a rupt tăcerea: „Avea vânătăi pe mâini!”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut o formă de cancer osos în ultimii săi ani de viață, susține Boris Johnson, fostul premier britanic, în cartea de memorii pe care urmează să o lanseze.

În „Unleashed”, care va fi lansată în perioada următoare, Johnson, în vârstă de 60 de ani, a detaliat relația pe care a avut-o cu regina Elisabeta, dezvăluind că aceasta suferea de cancer osos. Mai mult de atât, el a subliniat că știa de mai mult timp că aceasta este bolnavă atunci când și-a dat demisia, în septembrie 2022, cu doar două zile înainte de moartea reginei.

Citește și: Dezvăluiri despre regele Charles și Camilla, la împlinirea a 19 ani de la nuntă. Cum vor sărbători acum, când suveranul e bolnav

„Am știut de mai bine de un an că avea o formă de cancer osoasă, iar doctorii ei erau îngrijorați că starea ei de sănătate se va deteriora”, a scris el în cartea „Unleashed”, care urmează să fie publicată luna viitoare, potrivit unui extras obținut de jurnaliștii de la Daily Mail.

Amintindu-și de ultima sa întâlnire cu regina Elisabeta, Johnson a spus că aceasta „părea palidă și mai încovoiată, dar avea și vânătăi pe mâini și încheieturi, probabil de la injecții”.

Liz Truss becomes PM
Regina Elisabeta a II-a, la castelul Balmoral, Scoția. 6 septembrie 2022. Profimedia

El a subliniat, însă, că starea de spirit a monarhului a fost „complet neafectată de boală și, din când în când, în conversația noastră, încă mai afișa acel zâmbet mare”.

regina elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a s-a stins la Castelul Balmoral, unul dintre locuirle ei de suflet. / Foto: Profimedia

Totodată, el a explicat că regina a știut „toată vara că va pleca, dar a fost hotărâtă să reziste și să-și facă ultima datorie” asistând la transferul de putere de la Johnson la succesoarea sa Liz Truss.

Citește și: Cadoul pe care Meghan Markle nu i l-ar face niciodată prințului Archie de Crăciun: „Nu va primi așa ceva”

Johnson nu este prima persoană care susține că regina Elisabeta a II-a a suferit de cancer. Scriitorul Gyles Brandreth a vorbit despre zvonurile potrivit cărora aceasta a fost diagnosticată cu o formă rară de mielom, un cancer al măduvei osoase, în cartea pe care a lansat-o în decembrie 2022 - Elizabeth: An Intimate Portrait”.

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Suverana este considerată cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, iar de-a lungul timpului a reușit să acumuleze o avere uriașă. Câți bani avea aceasta și cine va moșteni averea. 

Regina Elisabeta a II-a a fost una dintre cele mai bogate femei din lume, averea ei ajungând la suma de aproximativ 500 de milioane de dolari. Aceasta a avut cea mai lungă domnie, de 70 de ani, bucurându-se de confortul oferit de statutul de monarh și de un stil de viață opulent. 

Suverana a moștenit 150 de milioane de dolari de la regretata sa mamă, potrivit Forbes. Pe lângă acești bani, Regina Elisabeta avea și alte surse de venit. Ea a deținut mai multe proprietăți, precum Palatul Buckingham, Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde a și murit, și domeniul Sandringham Estate, acesta din urmă fiind lăsat moștenire de la tatăl ei, regretatul rege George al VI-lea, având o valoare estimată la circa 175 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, „Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch”, spune că „Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalți”.

Citește și: Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață.Detaliul care a stârnit îngrijorare, dar pe care toți l-au pus pe seama vârstei

De-a lungul timpului averea Reginei Elisabeta a fost foarte discutată și analizată, însă nu s-a aflat niciodată cu exactitate câți bani deținea monarhul în conturi. O parte din banii suveranei veneau din investiții, aproximativ 75 de milioane de dolari, din proprietăți și din colecția de timbre care valorează circa 75 de milioane de dolari. 

Odată cu moartea sa, fiul acesteia, prințul Charles, a moștenit tronul și, implicit, o parte din averea regretatei Regine. Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta, ele fiind păstrate pentru noile generaţii. 

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri