Regina Elisabeta a II-a și-a împărțit viața între carieră și familie, dar a avut timp și pentru un hobby, unul care i-a adus fiului ei, acum regele Charles, o colecție a cărei valoare se ridică la 100 de milioane de lire sterline.
Regina Elisabeta a avut o domnie îndelungată, timp de șapte decenii, însă, în ciuda faptului că avea un program aglomerat, ea și-a făcut timp și pentru pasiuni. Astfel, printre echitație și dans scoțian, regretata regină, care s-a stins din viață anul trecut, în luna septembrie, la vârsta de 96 de ani, a fost pasionată și de colecționarea de timbre.
Potrivit Mirror, pasiunea ei a fost atât de serioasă, încât de-a lungul vieții a adunat o colecție impresionată, despre care se spune că ar valora 100 de milioane de lire sterline.
Conform sursei citate, regina a colecționat timbre ani la rând, iar printre acestea se numără un exemplar maurițian, care a fost evaluat la două milioane de lire sterline în 2002. Timbrul din 1947 de la Oficiul Poștal din Mauritius este printre cele mai apreciate din lume, potrivit Telegraph.
Acesta i-a aparținut inițial tatălui ei, regele George V., care l-a cumpărat la o licitație în 1094. A plătit atunci 1450 de lire sterline, sumă care ar fi echivalentă cu 60.000 de lire sterline în prezent. Exemplarul inedit a fost expus publicului în 2002, ca parte dintr-o expoziție de călătorie organizată cu ocazia Jubileului de Aur al reginei.
Citește și: Prima întâlnire dintre Kate Middleton și regina Elisabeta, fără prințul William. Ce s-a întâmplat de fapt
De-a lungul anilor, suverana a adunat o colecție impresionantă de timbre, despre care se spune că este atât de mare că ar putea să umple 300 de albume și 200 de cutii, fiind păstrată la St James's Palace.
Pasiunea pentru colecționarea de timbre își are tradiția adânc înrădăcinată în rândul familiei regale. Al doilea fiu al reginei Victoria, prințul Alfred, a început să strângă timbre în 1864. El i-a vândut colecția fratelui său, viitorul rege Edward al VII-lea, care ulterior i-a oferit-o fiului său, regele George V, după care a ajuns la regina Elisabeta.
Conform Mirror, după moartea reginei Elisabeta a II-a, colecția de timbre ar fi ajuns la regele Charles. Ea nu face, însă, parte din averea privată a suveranei, ci este îngrijită de Privy Purse and Treasurer's Office, care se ocupă de colectarea de fonduri pentru Casa Regală.
Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Suverana este considerată cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, iar de-a lungul timpului a reușit să acumuleze o avere uriașă. Câți bani avea aceasta și cine va moșteni averea.
Regina Elisabeta a II-a a fost una dintre cele mai bogate femei din lume, averea ei ajungând la suma de aproximativ 500 de milioane de dolari. Aceasta a avut cea mai lungă domnie, de 70 de ani, bucurându-se de confortul oferit de statutul de monarh și de un stil de viață opulent.
Suverana a moștenit 150 de milioane de dolari de la regretata sa mamă, potrivit Forbes. Pe lângă acești bani, Regina Elisabeta avea și alte surse de venit. Ea a deținut mai multe proprietăți, precum Palatul Buckingham, Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde a și murit, și domeniul Sandringham Estate, acesta din urmă fiind lăsat moștenire de la tatăl ei, regretatul rege George al VI-lea, având o valoare estimată la circa 175 milioane de dolari.
Cu toate acestea, Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, „Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch”, spune că „Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalți”.
De-a lungul timpului averea Reginei Elisabeta a fost foarte discutată și analizată, însă nu s-a aflat niciodată cu exactitate câți bani deținea monarhul în conturi. O parte din banii suveranei veneau din investiții, aproximativ 75 de milioane de dolari, din proprietăți și din colecția de timbre care valorează circa 75 de milioane de dolari.
Odată cu moartea sa, fiul acesteia, prințul Charles, a moștenit tronul și, implicit, o parte din averea regretatei Regine. Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta, ele fiind păstrate pentru noile generaţii.