Cele mai bune ceaiuri contra constipației și balonării
Iarna este anotimpul perfect pentru băuturi calde. Consumul de lichide te menține hidratat și este o metodă naturală pentru combaterea unor neplăceri cum sunt balonarea și constipația. Iată câteva dintre cele mai bune ceaiuri contra constipației și balonării.
Cele mai bune ceaiuri contra constipației
Ceaiul verde
Ceaiul verde conține teină. Cercetările au constatat că această substanță chimică poate crește nivelul de dopamină din corpul uman, prin urmare ceaiul verde poate reduce stresul și anxietatea.
Consumând maxim două cești pe zi, ultima până în ora 4 după amiază, ceaiul verde reprezintă un remediu blând împotriva constipației.
Ceaiul de senna
Senna este printre cele mai cunoscute și frecvent utilizate laxative. Ceaiul de Senna se face din frunze uscate și păstăi ale arbustului Senna alexandrina.
Planta senna conține compuși numiți glicozide care stimulează sistemul digestiv.
Pastilele laxative conțin concentrații mai mari de senna decât ceaiurile. Aceste pastile pot fi foarte eficiente în ameliorarea constipației.
Ceaiul de ghimbir
Printre cele mai bune ceaiuri contra constipației se află și cel din ghimbir. Când constipația apare din cauza unei digestii lente, rădăcina de ghimbir poate ajuta. Mulți oameni folosesc ceaiul de ghimbir pentru a calma iritarea sistemului digestiv și pentru a îmbunătăți digestia.
Ceaiul de ghimbir poate ajuta digestia după o masă grea. Dacă bei una sau două cesti in fiecare zi, după mese, poate ajuta organismul să proceseze alimentele și accelerează metabolismul.
Ceaiul de mușețel
Mușețelul este o plantă parfumată utilizată pentru efectele liniștitoare pe care le are asupra organismului. Mușețelul nu are doar un efect purgativ, ci și antiseptic, putând fi utilizat cu încredere pentru o detoxifiere intestinală eficientă. Se recomandă și în cazul balonării.
Cele mai bune ceaiuri contra balonării
Ceaiul de mentă
Ceaiul de mentă este foarte benefic pentru sistemul digestiv și ajută la ameliorarea problemelor cum ar fi balonare, greață și flatulență. Este foarte revigorant, nu trebuie să fie îndulcit și are un efect relaxant și antispastic.
VEZI SI: Alimente bogate în fier. Ce ar fi indicat să incluzi în dieta ta
Ceaiul de fenicul
Beneficiile ceaiului de fenicul sunt atât culinare, cât și terapeutice. Feniculul este folosit în multe bucătării, de la cea indiană la cea italiană. Sunt folosite toate părțile plantei inclusiv frunzele, semințele și bulbul.
Semințele de fenicul sunt foare eficiente pentru digestie. Acestea ajută mușchii sistemului gastro-intestinal să se relaxeze și reduce gazele, balonarea și crampele stomacale.
Ceaiurile din semințe de fenicul se folosesc în tratarea spasmelor musculare stomacale cauzate de sindromul de colon iritabil, boala Crohn și alte afecțiuni ale sistemului gastro-intestinal.
VEZI SI: Mi-a întârziat menstruația. Sunt însărcinată? Care sunt cauzele întârzierii menstruației
Ceaiul de lemn dulce
Rădăcina de lemn dulce este considerată una dintre cele mai vechi remedii naturiste din lume.
Ceaiul din rădăcina de lemn dulce are multe beneficii pentru sănătate datorită prezenței compușilor organici unici, antioxidanți, precum și minerale și vitamine. Acesta te scapă în scurt timp de senzația de balonare și îmbunătățește digestia.
Nu ar trebui consumate mai mult de trei căni de ceai zilnic deoarece are efect diuretic și laxativ, iar băut prea mult poate provoca deshidratare și alte efecte secundare negative.