lisa marie presley si copiii ei, riley si benjamin
Actualitate

Lisa Marie Presley și doi dintre copiii ei, Riley și Benjamin / Foto: Profimedia

Riley Keough, despre mama ei, Lisa Marie Presley: "A murit de inimă frântă" după ce și-a pierdut unicul băiat cu 3 ani înainte

Riley Keough crede că regretata ei mamă, Lisa Marie Presley, "a murit de inimă frântă". Actrița a vorbit despre decesul mamei sale de 54 de ani, petrecut în ianuarie 2023, spunând că are legătură cu suicidul lui Benjamin, fratele lui Riley, petrecut cu trei ani înainte.

"Mama a încercat cât de bine a putut să găsească puterea pentru mine și surorile mele mai mici, după ce Ben a murit, dar știm ce durere mare trăia", a explicat actrița din "Daisy Jones and the Six", pentru People. "Fizic, mama a murit din cauza efectelor operației avute, dar cu toții știm că s-a stins din cauza inimii frânte", a adăugat ea. Lisa Marie Presley s-a stins din cauza unei obstrucții intestinale care s-a dezvoltat după o operație de micșorare de stomac făcută cu ani în urmă.

Citește și: Priscilla Presley, despre ultimele zile din viața fiicei sale: “Am știut că ceva nu e în regulă”. Ce i-a mărturisit Lisa Marie

Benjamin, singurul băiat al Lisei Marie Presley, a murit în iulie 2020, la 27 de ani. Lisa Marie scrisese într-un eseu emoționant, că nu va putea trece niciodată peste pierderea fiului ei. Povestea acestei tragedii face parte din viitoarea carte de memorii a fiicei lui Elvis Presley, "From Here to the Great Unknown", pe care aceasta nu a apucat să o termine, dar pe care Riley a finalizat-o.

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley și fiul ei, Benjamin, și fiica ei, Riley, în 2002/ Foto: Profimedia

Moartea unicului ei băiat a distrus-o pe Lisa Marie Presley: "Doliul nu încetează niciodată"

În iulie 2020, Lisa Marie a trecut prin cea mai mare durere a vieții sale. Unicul ei băiat, Benjamin, s-a sinucis la doar 27 de ani, chiar în casa familiei. Autopsia a arătat că avea cocaină și alcool în organism la momentul decesului.

Anterior, tânărul a încercat să-și ia viața cu șase luni înainte, apoi a petrecut trei săptămâni la reabilitare. De-a lungul vieții, Keough s-a internat de mai multe ori la dezintoxicare, dar nu a reușit niciodată să încheie programul de acolo.

"Doliul nu încetează, nu dispare în niciun sens, la un an sau la x ani de la pierderea unui om drag. Durerea este ceva ce va trebui să porți cu tine pentru tot restul vieții, în ciuda a ceea ce anumiți oameni sau cultura noastră vor să credem. Nu 'treci peste asta', nu 'treci mai departe'. Dacă ești incredibil de norocos, câțiva oameni vor păstra legătura cu tine după prima lună sau cam așa ceva. Din păcate, acesta este un adevăr rece și dur pentru majoritatea. Așa că, dacă cunoașteți pe cineva care a pierdut o persoană dragă, indiferent de cât timp a trecut, vă rog să-l sunați pentru a vedea cum se simte. Mergeți să-i vizitați pe cei aflați într-o astfel de situație, ei chiar vor aprecia, mai mult decât vă puteți imagina. (...) Este o alegere să continui, una pe care trebuie să o fac în fiecare zi și una care este în mod constant cel puțin provocatoare... Dar merg mai departe pentru fetele mele. Merg mai departe pentru că fiul meu mi-a arătat foarte clar în ultimele sale momente că îngrijirea surorilor lui mai mici era printre preocupările sale. Le-a adorat pe fete și ele pe el" spunea Lisa Marie în august 2022, de Ziua Conștientizării Durerii.

Moartea lui Benjamin "a fost incredibil de greu de scris", dar la fel a fost și căderea mamei sale pe panta adicției, susține Riley. De asemenea, extrem de dificil de pus în pagină a fost și decesul Lisei, dar speră că vulnerabilitatea exprimată îi va ajuta pe cititori să relaționeze cu experiențele pline de iubire, dar și de durere. "Mama a vrut să scrie o carte în speranța că cei care o vor citi se vor putea identifica cu ea și vor ști că nu sunt singuri pe lume".

Citește și: Riley Keough, primele declarații despre lupta pe avere cu Priscilla Presley: „A fost haos în familia noastră după moartea mamei”

Anul trecut, Riley Keough a vorbit despre propria durere legată de moartea a două persoane atât de dragi, mama și fratele ei, în decurs de trei ani. "Am simțit că aveam o alegere: să mă dau bătută sau să am curajul de a trece prin aceste evenimente", a spus ea într-un interviu pentru Vanity Fair, anul trecut. 

Riley Keough este căsătorită cu Ben Smith-Petersen, alături de care are o fetiță de doi ani.

Lisa Marie Presley a murit în 12 ianuarie 2023 din cauza unor complicații rezultate în urma unei ocluzii intestinale. Decesul ei a survenit după un stop cardiac făcut la doar două zile după ce a participat la Globurile de Aur. Aceasta slăbise peste 40 de kilograme în lunile de dinaintea decesului și luase opioide pe lângă medicamentele pentru pierderea în greutate. Mai mult, trecuse și printr-o operație de micșorare a stomacului.

Citește și: Noi dezvăluiri despre relația dintre Lisa Marie Presley și mama ei. O prietenă: ”Nu-și vorbeau de ani, n-a vrut să stea lângă ea!”

Julia Roberts narează audiobook-ul făcut după cartea de memorii a Lisei Marie Presley

Julia Roberts s-a declarat emoționată că a fost aleasă să nareze cartea de memorii a Lisei Marie Presley pentru varianta audiobook. Despre această experiență, actrița din "Pretty Woman" a declarat: "Am fost mișcată de incredibila carte de memorii a Lisei Marie. A fost un real privilegiu să dau voce vieții ei frumoase și sălbatice. Apreciez că Riley mi-a încredințat povestea mamei ei".

Audiobook-ul va avea și înregistrări nemaiauzite până acum din colecția fiicei lui Elvis și a Priscillei Presley.

Citește și: Luptă pe averea familiei Presley. Văduva lui Elvis, Priscilla, contestă testamentul fiicei sale, Lisa Marie

Julia Roberts

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri