Naomi Campbell a dezvăluit în cadrul unui documentar că s-a luptat cu dependența de alcool și substanțe interzise la începutul carierei în modeling, pentru a ascunde traumele din copilărie. Supermodelul în vârstă de 53 de ani a susținut că această perioadă a lăsat-o cu „frică și anxietate”.
În documentarul intitulat „The Super Model”, Naomi a fost sinceră și a mărturisit că a început să facă abuz de substanțe pentru a face față durerii cauzate de trauma de abandon din copilărie. De asemenea, un alt moment care a împins-o pe această să consume droguri a fost moartea lui Gianni Versace.
Lumea modei a fost zguduită când faimosul designer a fost asasinat în fața casei sale din Miami, în 1997. Naomi și Gianni aveau o relația foarte apropiată și este una dintre modelele care a rămas cu un gol în suflet după moartea acestuia.
„Doliul a fost întotdeauna un lucru ciudat pentru mine. Nu l-am arătat întotdeauna. Am intrat într-un șoc și m-am speriat când am simțit cu adevărat pierderea. Am păstrat tristețea înăuntru și m-am ocupat de ea astfel. Azzedine Alaïa [regretatul designer de origine tunisiană] a fost ca un tată pentru mine. Am învățat multe de la el. Același lucru îl pot spune și despre Gianni Versace. Era foarte sensibil și m-a împins să merg mai departe, când nu știam că pot face asta. Așa că, atunci când a murit, m-am luptat cu o durere cruntă. Când am început să consum droguri, o făceam pentru a ascunde durerea. Dependența este rea. Te gândești că o să-ți vindece rana, dar nu este deloc așa. Poate provoca frică și anxietate.”, a declarat Naomi Campbell.
Supermodelul, care s-a născut în Marea Britanie, a decis să înceapă o cură de dezintoxicare în 1999, atunci când a leșinat în timpul unei ședințe foto, după ce cinci ani în care s-a luptat cu dependența de cocaină. În cadrul documentarului, Naomi susține că a fost conștientă de modul în care abuzul de substanțe a făcut-o să-și pună viața în pericol: „Încercam să-mi ascund traumele. Am încercat să-mi ascund sentimentele, frica de abandon, să acopăr asta cu ceva. Dar nu o poți acoperi. Mă sinucideam lent. A fost dureros”.
Modelul a vorbit și despre condamnările sale anterioare pentru agresiune. Prima a fost în februarie 2000, când a pledat vinovată pentru agresarea asistentului său personal cu un telefon mobil. Au urmat alte acuzații de abuz din partea mai multe angajați și asociați ai acesteia, până în 2006.
„Mi-am recunoscut întotdeauna greșelile. Am ales să merg la dezintoxicare și a fost cea mai bună și sigură decizie pe care aș fi putut să o iau pentru mine la acel moment. Este înfricoșător să te uiți în oglindă și să vezi în ce te transformi”, a mai spus modelul.
Naomi a susținut și că un declanșator al abuzului de substanțe și de alcool a fost trauma de abandon nerezolvată, crescând fără o figură paternă. Ea nu și-a cunoscut niciodată tatăl, acesta abandonându-i mama atunci când a rămas însărcinată. „Sunt o mulțime de probleme pe care le am din copilărie. Nu-mi cunosc tatăl, nu o văd pe mama mea. Asta mă face să am multe sentimente și cea mai rea este furia. Mi-am arătat furia numai în momente nepotrivite și asta e o manifestare a unei probleme profunde. La mine, această problemă se bazează pe nesiguranță, stimă de sine scăzută, singurătate și abandon. Problema mea cea mai mare a fost respingerea”.