Regele Charles și Camilla/ Profimedia
Actualitate

Regele Charles și Camilla/ Profimedia

Camilla nu a vrut ca Charles să dezvăluie că a fost diagnosticat cu cancer. Motivul pentru care Regele a ales să vorbească public

În urma celui de-al doilea discurs al Regelui Charles al III-lea din timpul domniei sale, a ieșit la iveală că Regina Camilla a fost împotriva dezvăluirii diagnosticului de cancer al Majestății Sale. Totuși, Regele Charles a ales să facă publică această informație din motive esențiale.

În vârstă de 75 de ani, Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestui an, după ce medicii au descoperit boala în timpul unei intervenții chirurgicale la prostată efectuate la o clinică din Londra. Palatul Buckingham a confirmat ulterior vestea, dar nu a precizat forma exactă a cancerului. Este cunoscut, însă, că nu este vorba de cancer de prostată.

Citește și: Cu ce efect secundar s-a ales regele Charles după tratamentul contra cancerului. Tocmai i-a oferit prințului William un rol important

Regele Charles urmează un tratament pentru această boală și și-a reluat îndatoririle publice la sfârșitul lunii aprilie, făcând o vizită la Centrul de Cancer Macmillan din Londra, alături de Regina Camilla. Potrivit comentatorului regal Robert Jobson, Regina Consoartă a fost inițial împotriva dezvăluirii publice a diagnosticului. Regele a prezentat inițial simptome de prostată mărită și a dorit să împărtășească publicului problemele sale de sănătate pentru a încuraja bărbații cu simptome similare să caute ajutor medical cât mai curând posibil.

La începutul săptămânii, Palatul Buckingham a dezvăluit că Regele Charles și prințesa Kate au primit peste 27.000 de mesaje de susținere de la oameni binevoitori, în urma diagnosticului de cancer al Regelui și a mesajului emoționant al prințesei de Wales din martie. De asemenea, monarhia a primit 31.000 de mesaje de felicitare pentru încoronare, acumulând un total de 138.000 de trimiteri de corespondență pentru anul 2023/2024.

Citește și: Regina Camilla a făcut noi dezvăluiri despre regele Charles al III-lea, tratat pentru cancer, într-o vizită la Belfast

Săptămâna trecută, Regele Charles și-a îndeplinit datoria de a rosti al doilea discurs al regelui din domnia sa, în ciuda provocărilor legate de tratamentul cancerului. Alături de el a fost Regina Camilla, a cărei aniversare de 77 de ani a coincis cu ceremonia de deschidere a Parlamentului de Stat.

Ceremonia de deschidere a Parlamentului a urmat imediat după un tur oficial de două zile în Insulele Channel. În timp ce Regele părăsea Palatul Buckingham pentru Camera Lorzilor în autocarul de stat Diamond Jubilee, părea sumbru și oarecum obosit, privind prin ferestrele trăsurii.

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri