Cand actrita Yumi Ishikawa a atras atentia asupra faptului ca angajatoriilor din Japonia nu ar trebuie sa le fie permis sa le ceara femeilor care lucreaza pentru ei sa poarte tocuri, nu se astepta sa provoace o asemenea agitatie. Dar se pare ca a atins o coarda sensibila.
Postarea sa de pe Twitter a fost distribuita de mii de persoane si comentariile de la femei care ii impartaseau nemultumirea au venit intr-un numar mare.
Atunci, Ishikawa a preluat initiativa si a creat hastagul #KuToo - o combinatie a cuvintelor "kutsu", care inseamna pantofi si "kutsuu", durere - miscare ce duce cu gandul la campania #MeToo.
"M-am gandit ca, daca exista atat de multi oameni care simt acelasi lucru, de ce sa nu incepem un fel de miscare", a declarat Ishikawa pentru Time.
In urma popularitatii surprinzatoare a postarii sale, Ishikawa a lansat o petitie pe change.org, invitand Ministrul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale din Japonia sa interzica angajatorilor impunerea unor anumite tipuri de incaltaminte pentru subalterne. Peste 14.000 de persoane i s-au alaturat lui Yumi, semnand documentul.
De atunci, multe femei au inceput sa detalieze disconfortul, durerea pe care le-o provoaca acest timp de incaltaminte si sa posteze fotografii cu vanataile si basicile de pe picioare.
"Nu este vorba despre faptul ca iti plac pantofii sau nu. Vreau ca acesta societate sa fie una in care oamenii au libertatea de a purta orice fel de incaltaminte", se arata intr-unul dintre comentarii.
De la inceputul campaniei sale, Ishikawa a declarat ca nu a primit niciun raspuns de la institutiile specializate. De asemenea, Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale din Japonia nu a raspuns solicitarii Time de a face comentarii pe baza acestui subiect.