Peștele este un aliment sănătos, bogat în proteine, deosebit de apreciat pentru acizii grași Omega-3, care joacă un rol esențial în sănătatea creierului și a inimii. Mulți dintre noi caută să își introducă în meniu cele mai sănătoase tipuri de pește și noi îți oferim câteva variante la îndemână.
Află care este cel mai sănătos pește și cât de important este să-l adaugi în meniul tău.
Cele mai sănătoase tipuri de pește
Somonul
Somonul se numără printre cele mai sănătoase tipuri de pește, fiind o sursă bogată de acizi grași omega-3. Somonul poate fi gătit la cuptor sau il poți adăuga în salate și sandwich-uri. Este bogat in proteine, magneziu, potasiu, vitamina B-12 și vitamina A.
Citește și: Cele mai bune ceaiuri contra constipației și balonării
Codul
Codul este un pește cu carne albă plin de proteine, vitamine B și minerale, dar scăzut în calorii, grăsimi, și carbohidrați. Este o sursă bună de vitamina B6 și niacina, ambele necesare împotriva multor reacții chimice din corp.
Sardinele
În ciuda dimensiunii mici, au o cantitate mare de Omega-3 și sunt bogate în B-12, vitamina D și calciu. Datorită conținutului lor ridicat de Omega-3, sardinele pot stimula funcția cognitivă. Se găsesc la conservă și sunt foarte bune servite ca aperitiv.
Citește și: Alimente bogate în fier. Ce ar fi indicat să incluzi în dieta ta
Heringul
Printre cele mai sănătoase tipuri de pește se numără și heringul. Este un pește gras, similar cu sardinele, heringul, este deosebit de bun afumat. Este plin de seleniu, vitamina B-12, vitamina D, fier, și antioxidanți. La fel ca sardinele, heringul este un pește mic, cu un nivel scăzut de mercur.
Peștele afumat are mult sodiu, prin urmare trebuie consumat cu moderație.
Credit foto: Shutterstock