Briosele cu ovaz, banane si ciocolata se prepara rapid, usor si sunt ideale atat la micul-dejun, cat si atunci cand simti pofta de dulce.
Urmatoarea reteta combina piureul de banane cu fulgii de ovaz si cateva mirodenii delicioase care iti vor insenina dimineata. Chipsurile de ciocolata sunt optionale, insa pentru un plus de savoare, ideal ar fi sa le adaugi.
Ingrediente briose cu ovaz, banane si fulgi de ciocolata:
- 3 cani de fulgi de ovaz;
- jumatate lingurita scortisoara;
- un varf de lingurita nucsoara macinata;
- 1 lingurita praf de copt;
- un sfert de lingurita sare;
- 2 oua mari;
- un sfert de cana de sirop de artar pur;
- 1 cana piure de banane - 2 fructe;
- 2 lingurite extract de vanilie;
- o cana cu lapte;
- un sfert ulei de nuca de cocos topit;
- o cana cu fulgi de ciocolata;
- spray de gatit.
Cum se prepara reteta de briose cu ovaz, banane si fulgi de ciocolata:
Preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Intr-un bol mediu adauga fulgii de ovaz, scortisoara, nucsoara, praful de copt si sarea.
Intr-un alt bol, sparge cele doua oua si bate-le impreuna cu siropul de artar, piureul de banane si extractul de vanilie pana cand obtii o pasta uniforma. In acelasi recipient, toarna usor laptele si uleiul de nuca de cocos, amestecand continuu.
Pune continutul ambelor boluri intr-un recipient mai mare si amesteca pana cand fulgii de ovaz se umezesc. Adauga-i si pe cei de ciocolata.
Pulverizeaza tava pentru briose cu spray de gatit, apoi imparte amestecul in mod egal. Cu o lingura, impinge amestecul, astfel incat tot ovazul sa fie acoperit in lichid.
Lasa briosele la cuptor vreme de 30 de minute sau pana cand consideri ca s-au copt. Lasa-le sa se raceasca timp de 5 minute, dupa care le poti consuma cu putin sirop de artar. Pofta buna!
Sursa foto: Shutterstock