prajituri reteta
Retete

Bucatarul Palatului Buckingham a impartasit reteta preferata de prajituri a membrilor familiei regale britanice in aceasta perioada a anului.

Cum se prepara prajiturile de Craciun pe care familia regala britanica le adora. Ingredientele de care ai nevoie

Bucatarul Palatului Buckingham a impartasit reteta preferata de prajituri a membrilor familiei regale britanice in aceasta perioada a anului.

Sunt bogat ornamentate, nesesita bezea si pot fi pastrate pana la doua luni daca sunt depozitate corespunzator. Iata cum se prepara:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ingrediente:

  • 2 cani de glazura de zahar icing
  • jumatate de cana albus de ou
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 1/4 cani de migdale macinate
  • 1/4 cana de coji de lamaie si portocale
  • 1/2 de lamaie rasa
  • 1 lingura de scortisoara macinata
  • 1/4 lingura de cuisoare macinate.

Cum se prepara cookie-urile:

1. Cojile de lamaie si portocala se pun in robotul de bucatarie pana se formeaza o pasta, care deocamdata se lasa deoparte.

2. Bate albusurile de ou, glazura de zahar si sucul de lamaie. Scoate 1/3 din amestec si lasa-l deoparte pentru a inveli aluatul mai tarziu intr-un strat subtire.

3. Adauga ingredientele ramase in amestecul realizat anterior, dar si pasta, dupa care amesteca pana intreg continutul are o textura asemanatoare aluatului.

4. Framanta aluatul cu mainile si intinde-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza o astfel de hartie deasupra si ruleaz-o pana la aproximativ 1 cm grosime.

5. Scoate hartia de copt pe care ai pus-o deasupra si intinde un strat subtire din amestecul realizat din glazura de zahar. E timpul sa pui totul la frigider pentru cel putin 1 ora.

6. Dupa ce ai asteptat, taie aluatul in diferite forme si pune prajitura la cuptor (320 grade) vreme de 12-15 minute. Daca este posibil, indicat este sa se coaca cu caldura de jos ca partea de sus sa ramana alba.

7. Lasa-le sa se raceasca aproximativ 30 de minute inainte de a scoate prajiturele din tava.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

În magazine deja e Crăciun. Ați început să puneți în coșul de cumpărături cadouri și decorațiuni?

Partenerii Nostri