Bucatarul Palatului Buckingham a impartasit reteta preferata de prajituri a membrilor familiei regale britanice in aceasta perioada a anului.
Sunt bogat ornamentate, nesesita bezea si pot fi pastrate pana la doua luni daca sunt depozitate corespunzator. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- 2 cani de glazura de zahar icing
- jumatate de cana albus de ou
- 2 linguri de suc de lamaie
- 2 1/4 cani de migdale macinate
- 1/4 cana de coji de lamaie si portocale
- 1/2 de lamaie rasa
- 1 lingura de scortisoara macinata
- 1/4 lingura de cuisoare macinate.
Cum se prepara cookie-urile:
1. Cojile de lamaie si portocala se pun in robotul de bucatarie pana se formeaza o pasta, care deocamdata se lasa deoparte.
2. Bate albusurile de ou, glazura de zahar si sucul de lamaie. Scoate 1/3 din amestec si lasa-l deoparte pentru a inveli aluatul mai tarziu intr-un strat subtire.
3. Adauga ingredientele ramase in amestecul realizat anterior, dar si pasta, dupa care amesteca pana intreg continutul are o textura asemanatoare aluatului.
4. Framanta aluatul cu mainile si intinde-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza o astfel de hartie deasupra si ruleaz-o pana la aproximativ 1 cm grosime.
5. Scoate hartia de copt pe care ai pus-o deasupra si intinde un strat subtire din amestecul realizat din glazura de zahar. E timpul sa pui totul la frigider pentru cel putin 1 ora.
6. Dupa ce ai asteptat, taie aluatul in diferite forme si pune prajitura la cuptor (320 grade) vreme de 12-15 minute. Daca este posibil, indicat este sa se coaca cu caldura de jos ca partea de sus sa ramana alba.
7. Lasa-le sa se raceasca aproximativ 30 de minute inainte de a scoate prajiturele din tava.
Sursa foto: Shutterstock