Articol publicat 19 Decembrie 2019
Lucrurile ar trebui sa fie simple in bucatarie, credem cei mai multi dintre noi. Adevarul este ca si cei mai buni bucatari au nevoie de ajutor pentru a isi usura considerabil treaba. Iata cateva trucuri utile in bucatarie care te pot ajuta sa dai un gust mai bun preparatelor tale:
- Bucatarul Ina Garten adora sarea kosher, cu ajutorul careia condimenteaza felurile de mancare, dandu-le un gust mai savuros. Ea recomanda sa presari sare pe tot parcursul procesului de preparare.
- "Imbunatateste gustul oricarui preparat si face ca acesta sa fie condimentat, nu sarat", sustine bucatarul.
- Daca te pregatesti sa faci un tort cu ciocolata, nu uita sa adaugi putin espresso pulbere sau cafea. Se pare ca acestea adauga un plus de savoare ciocolatei.
- Mirosul de oaie sau miel poate disparea complet daca oparesti carne cu lapte clocotit. Trebuie doar sa o lasi timp de o ora, pana se raceste laptele.
- S-a taiat maioneza? Fierbe un ou si prepara alta. Cand noua maioneza incepe sa se intareasca, in loc de ulei, adauga treptat din cea taiata. Daca ti se intampla din nou acelasi lucru, pune cativa stropi de apa rece si amesteca bine pana maioneza isi reface textura.
- Sarmalele sunt mai gustoase daca se fierb in vin rosu pentru cel putin 15 minute. Este valabil atat pentru cele cu varza, cat si cele in vita de vie.
- Inainte de a taia cozonacul cald, umezeste lama cutitului. In acest fel eviti sfaramitarea lui.
- Aluatul de cozonac iese mai pufos daca adaugi si o lingura de otet.
- Vrei sa obtii mai mult suc de lamaie? Pune fructul in cuptorul cu microunde inainte de a il stoarce.
Sursa foto: Shutterstock