Întrebați bucătarii despre cea mai bună modalitate de a curăța un cățel de usturoi și veți primi un răspuns diferit de fiecare dată. Frecat între palme, zdrobit ușor cu un cuțit, aruncat pe tocător... Trucurile sunt multe, iar unul a luat internetul cu asalt.
Se pare că "moda" de a curăța usturoiul în apă fierbinte a revenit în atenția internauților datorită chef-ului Nadiya Hussain, câștigătoarea unui celebru show de gătit din Marea Britanie. În cel mai recent documentar al său, Nadiya curăță usturoiul înmuind căţeii într-un bol cu apă clocotită.
După câteva căutări pe internet, bucătarii amatori au descoperit că trucul ei nu este chiar nou, el circulând pe forumurile alimentare din 2012.
Chiar și așa, mulți l-au întâlnit abia acum și au decis să-l încerce. Astfel, au pus apa la fiert și, după ce a dat în clocot, au turnat-o peste cățeii de usturoi.
După un minut de așteptare, ei au încercat să decojească şi să vadă cât de rapid e procesul. Verdictul final? Trucul functionează, dar cu siguranţă a durat ceva timp până când a fiert apa, s-a răcit puțin și s-au înmuiat cățeii astfel încât să poată fi curăţaţi.
Metoda arde puțin degetele, potrivit lor, și e posibil să nu fie chiar cea mai eficientă, deși funcționează.
Foto: Shutterstock