Cuplu/ Shutterstock
Relatii

Cuplu/ Shutterstock

Greșeala pe care o fac multe cupluri atunci când se ceartă. Un terapeut a dezvăluit totul

Dr. Tracy Dalgliesh, un renumit terapeut de cuplu, a împărtășit recent informații esențiale despre greșeala comună pe care multe cupluri o fac în timpul certurilor și despre cum să abordeze corect conflictele recurente. Potrivit expertului, nu este neapărat un lucru rău să reveniți asupra unei dispute, chiar și după zile, luni sau ani.

Într-o postare distribuită pe Instagram Threads, Dr. Dalgliesh a explicat că, deși mulți cred că este mai sănătos să lași o ceartă în trecut, revizuirea unei discuții poate fi benefică pentru relație. „A fi cel care revizuiește dezacordul nu te face să fii o problemă pentru că nu 'l-ai lăsat să plece'", a scris ea.

Citește și: Cum să faci, ca femeie, primul pas în relație. Sfaturi de la specialiști

Dr. Dalgliesh subliniază că dorința de a relua o conversație dificilă nu înseamnă neapărat că o persoană este "prea sensibilă" sau "ține ranchiună". Această abordare poate, de fapt, să prevină repetarea ciclurilor negative în relație și să ajute la rezolvarea conflictelor într-un mod constructiv. Ea a explicat: „Revizuirea conversațiilor grele înseamnă să îți cunoști partenerul, nu să te îndepărtezi de el.”

Sfaturile doctorului Tracy au fost apreciate de utilizatori, mulți dintre aceștia comentând că se simt validați de observațiile ei. Un utilizator a scris: „Vă mulțumesc pentru această validare.” Altul a adăugat: "Îți mulțumesc pentru că ai spus asta, pentru că m-am săturat să bag lucrurile sub preș”.

Citește și: Cele 15 etape prin care ar trebui să treacă orice relație amoroasă, potrivit psihosexologilor

Cu toate acestea, Dr. Dalgliesh a menționat că această strategie este eficientă doar dacă ambele părți sunt dispuse să se angajeze în conversații productive, relatează The Mirror. "Nu dorim ca aceste conversații să se concentreze pe blamare și repetarea rănilor. Trebuie să fie o conversație productivă – ceea ce înseamnă să învățăm să găsim uneori sensul mai profund al acesteia și, de asemenea, să identificăm care este nevoia noastră.”

Dr. Tracy Dalgliesh încurajează cuplurile să-și reia conversațiile dificile ca pe o oportunitate de a îmbunătăți comunicarea și de a întări legătura dintre parteneri. „Nu ceri 'prea mult' dacă vrei să vorbești despre un moment dificil. Nu cauzezi mai multe probleme sau nu ești o povară dacă ieși dintr-un tipar negativ", a concluzionat ea.

Etichete: relatie , cuplu , greseli , certuri

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri