greseli uscare par
Frumusete

Uscarea parului dupa ce acesta a fost spalat poate parea o sarcina usoara, dar se dovedeste ca multe dintre noi o facem gresit. Acest proces are trucurile sale, conteaza distanta dintre uscator si par, temperatura si chiar directia fluxului de aer.

Uscarea si coafarea parului: Greseli pe care si tu le faci cand folosesti feonul

Uscarea parului dupa ce acesta a fost spalat poate parea o sarcina usoara, dar se dovedeste ca multe dintre noi o facem gresit. Acest proces are trucurile sale, conteaza distanta dintre uscator si par, temperatura si chiar directia fluxului de aer.

Care sunt cele mai comune greseli facute la uscarea parului cu feonul:

  • Folosirea aerului cald

Aproape toate feoanele au mai multe trepte si nu este o greseala a producatorului. Nu folosi doar aer calda. De exemplu, aerul rece va incetini evaporarea umiditatii, ceea ce inseamna ca buclele vor rezista mai mult. Este si o metoda buna pentru a preveni varfurile despicate.

  • Uscarea parului in directia gresita

Usuca-ti parul de la radacini la capete, in directia cresterii parului, altfel solzii de keratina care alcatuiesc foliculul de par se vor deschide. Acest lucru duce la electrizarea parului si incurcarea lui.

  • Manevrarea eronata a feonului

Poate fi comod sa tii uscatorul cu mana dominanta, dar este gresit pentru ca ai nevoie de forta si dexteritatea acesteia pentru coafarea si distribuirea firelor de par. In acest fel, vei controla mai bine procesul, vei lucra eficient cu peria si vei depune mai putin efort.

  • Tinerea uscatorului intr-o singura pozitie

Dispozitivul ar trebui sa se miste, in mod constant, in jurul capului. Asta te va ajuta sa obtii un par uscat mult mai rapid.

  • Pozitionarea feonului prea aproape de cap

Daca faci acest lucru, nu numai ca parul tau va deveni mai fragil, dar iti poti arde si pielea scalpului. 30 de centimetri este distanta recomandata la care ar trebui sa tii feonul.

  • Mentinerea prosopului prea mult timp pe cap

Nu lasa prosopul mai mult de 30 de minute, mai ales daca este din bumbac. Particulele acestui material creeaza efectul de frecare si fac parul mai vulnerabil in timpul uscarii ulterioare cu un feon. Opteaza pentru un prosop mai moale, din microfibra si tine-ti parul infasurat in el nu mai mult de 10 minute.

Posesoarele unui fir gros si des ar trebui sa astepte pana parul este pe jumatate uscat inainte de a folosi un feon. In cazul unui fir subtire, recomandat este sa fie uscat in proportie de 80%.

  • Schimbarea temperaturii dupa coafarea parului

Dupa ce ti-ai coafat parul cu feonul, incearca sa ramai in interior o perioada de timp. O schimbare drastica a temperaturii va afecta negativ nu doar volumul parului, dar poate si deteriora pielea de pe cap.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Getty Images

Intrebarea zilei

În magazine deja e Crăciun. Ați început să puneți în coșul de cumpărături cadouri și decorațiuni?

Partenerii Nostri