Exfolierea presupune indepartarea controlata a celulelor moarte de la suprafata pielii. Acestea se desprind in mod normal din matricea intracelulara, dar uneori ajung sa se stranga in grupuri, blocand porii si ducand la un aspect tern si cenusiu al pielii. De aceea, acest proces este necesar pentru o piele sanatoasa.
Esteticianul Renee Rouland spune ca este important sa nu exageram cu exfolierea pielii: "Cand exfoliati mult, creati mici crapaturi invizibile in piele. Cand deterioram aceasta bariera delicata a pielii, hidratarea se duce si iritantii pot intra pe aceste cai minuscule. Deci, ingredientele care au fost odata tolerate de piele pot acum provoca o senzatie de intepatura, inflamatii si iritatii".
Pentru a evita sensibilizarea pielii, expertul sugereaza sa faci pauze intre tratamentele de exfoliere. Asta inseamna sa indepartezi celulele moarte de cel putin doua ori pe saptamana, atat timp cat optezi pentru formule blande. Dupa ce ai eliminat murdaria si celulele moarte ale pielii, aplica o crema hidratanta.
Cum se face exfolierea chimica si mecanica
Exfolierea mecanica se face fie cu un scrub, fie cu aparate pentru curatarea tenului. Multi dermatologi sunt de parere ca acest tip de exfoliere este dura cu tenul si nu o recomanda persoanelor care au un ten sensibil, cu probleme.
Pe de cealalta parte, pentru exfolierea chimica se folosesc acizi de tip AHA si BHA. Despre acestia poti afla mai multe detali in articolul AHA vs. BHA. Ce exfoliant chimic ti se potriveste si cum il folosesti.
Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.
Sursa foto: Shutterstock