Anna Wintour, redactorul-șef al revistei Vogue USA, și-a câștigat titlul de ”Regina de gheață” de-a lungul anilor, și nu din cauza aerului imperios, ci și a modului brutal în care își conduce reuniunile editoriale și, de asemenea, pentru planificarea Galei Met, de care se ocupă cu rigurozitate în fiecare an.
O simplă strângere de fonduri pentru Muzeul Metropolitan de Artă din New York s-a transformat într-un eveniment cultural de mare anvergură, iar acest lucru i se datorează redactorului-șef al Vogue, care este extrem de riguroasă și a impus reguli stricte, considerate de unele voci chiar draconice.
Într-o biografie publicată recent, Amy Odell a vorbit despre planificarea meticuloasă și aproape obsesivă a celui mai așteptat eveniment de modă din fiecare an. Astfel, aceasta a explicat faptul această gală găzduită de Anna Wiintour, de aproape 30 de ani, marchează deschiderea deschiderea expoziției anuale de modă a Institutului Costume din Upper East Side din Manhattan.
Recunoscută pentru atenția la detalii și pentru exigența de care a dat dovadă de-a lungul timpului, Anna Wintour este cea care decide cine vine și cine nu la Met Gala. Spre exemplu, surorile Hilton nu au fost niciodată invitate la acest eveniment. De asemenea, până în 2013 și surorile Kardashian au fost interzise.
În timpul petrecerii, Anna Wintour își dorește ca fiecare membru al echipei Vogue să știe detaliile despre sosirea fiecărei vedete, inclusiv când ajung (oricum fiecare dintre ele are un timp programat), cu ce mașină sosec, dar și ce haine a ales să poarte.
Totodată, conform Daily Mail, Anna Wintour este implicată în fiecare aspect al petrecerii, de la aranjarea scaunelor pentru invitați, până la decorațiunile exorbitante. Totodată, ea are reguli clare și pentru meniu, pătrunjelul usturoiul, ceapa și peștele fiind interzise. Totodată, mâncarea este aranjată în farfurii pe baza unei palete de culori anterior selectată. De cealaltă parte, însă, ea preferă cotletele de miel, friptura, precum și plăcinta cu pui, care este favorita ei, considerând că are și proteine și legume. În ceea ce privește desertul, Anna Wintour adoră crème brûlée.
Totodată, prețul biletelor pentru această cină se ridică la 275 000 de dolari pentru grupuri, în timp ce biletele individuale costă 42,700 dolari. Wintour este cea care se ocupă, de asemenea, de selectarea celor 700 de persoane invitate, care include celebrități din lumea modei, creatori de modă, staruri care au apărut pe coperta Vogue, modele celebre ori actori.
Regulile s-au schimbat, însă, de-a lungul anilor. În 1995, însă, la prima ediție a acestui eveniment, prețul unui bilet pentru a lua parte la eveniment era de doar 1000 de dolari și putea fi acceptat oricine își permitea să plătească acești bani. Tocmai din acest motiv, redactorul-șef al Vogue a decis să înăsprească regulile, considerând că un comportament nepotrivit al invitaților ar putea să afecteze imaginea eventului.
Mai mult de atât, preocupată de imagine, Anna Wintour s-a asigurat că și angajații care se ocupă de organizarea acestui eveniment arată bine: ”Doamne ferește dacă sunt grași, dacă nu sunt în formă, e musai să plece.”, declara fostul copyrwriter al Vogue, Sarah Van Sicklen.
Anna Wintour a divorțat după 16 ani de căsnicie
Anna Wintour, editorul șef al revistei Vogue și soțul ei, Shelby Bryan, s-au despărțit după 16 ani de căsnicie, la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.
Vestea a venit după mai mulți ani în care s-a vorbit despre faptul că relația dintre cei doi s-a răcit. Primele zvonuri au apărut în 2013, iar de-a lungul anilor, cei doi au fost văzuți rareori în public.
Anna Wintour, în vârstă de 72 de ani și Shelby Bryan, om de afaceri din Texas, în vârstă de 76 de ani, au început să se întâlnească în 1999, iar povestea lor de iubire a fost în centrul atenției, întrucât el și-a părăsit nevasta pentru a fi cu Wintour.