Este micul dejun cea mai importantă masă a zilei? Diferențele dintre generații în ceea ce privește obiceiurile alimentare
Un studiu a arătat cum privesc oamenii micul dejun și dacă aceștia îl consideră cu adevărat masa principală a zilei. O echipă de cercetători a realizat un sondaj cu 2.000 de adulți, dezvăluind care sunt diferențele dintre generații cu privire la obiceiurile alimentare. Peste jumătate din tineri iau foarte în serios micul dejun.
Tinerii adulți, cu vârste cuprinse între 18-24 de ani, tind să mănânce îndată ce s-au trezit, consumând o mulțime de produse bogate în calciu și proteine, în timp ce adulții cu vârste de peste 65 e ani mănâncă pur și simplu atunci când le este foame. Tinerii consideră, de asemenea, că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, astfel că aceasta trebuie să fie cea mai sănătoasă. Ei consumă deseori terci de ovăz, avocado și smoothie-uri.
Sondajul a arătat că 62% din tineri se consideră „conștienți de sănătatea lor”, comparativ cu 43% din adulții de vârstă mijlocie. Tinerii cu vârsta de 18-24 mănâncă de obicei imediat cum s-au trezit, la o oră medie de 7:37 în zilele lucrătoare și 8:17 în zilele de weekend. În același timp, persoanele cu vârste peste 65 de ani, se bucură de prima masă a zilei în jurul orei 8:00 în zilele lucrătoare și la 8:40 în zilele de weekend, notează Mirror.
În comparație, 21% din persoanele chestionate consideră că prânzul este cea mai importantă masă a zilei, iar 15% cred același lucru este masa de seară. În ultimii trei ani, o treime din adulți și-au schimbat obiceiurile alimentare. 38% dintre aceștia cred acum că mănâncă mai sănătos, iar 34% dintre aceștia încearcă să mănânce micul dejun în fiecare zi.
Motivele pentru care aceste schimbări au intervenit în viața adulților sunt munca de acasă, tendințele actuale și conștientizarea sănătății. De asemenea, cercetările arată că în ceea ce privește alegerea alimentelor pentru mesele principale, tinerii optează pentru alimente cât mai vegane, diferite tipuri de lapte și fructe și legume din belșug.
Citește și: Micul dejun pe care antrenorul lui J.Lo îl prepară în 5 minute. Rețeta care o umple de energie pe divă
Tinerii sunt mult mai predispuși să consume un mic dejun sănătos, fiind în permanență la curent cu tendințele din mediul online și de pe rețelele de socializare.
Deși mulți ar crede că tinerii nu au timp să se ocupe de mesele lor și deseori sar peste micul dejun, studiul a demonstrat exact contrariul. Generația tânără se trezește mult mai devreme și sunt mai conștienți de sănătatea lor, acordând o prioritate mai mare nevoilor lor nutriționale.