Cum să tai pepenele roșu ca într-o bucătărie profesionistă. 3 modalități simple și eficiente
Indiferent că vrei să tai pepenele roșu în triunghiuri, batoane sau cuburi, va trebui să începi cu trei pași de bază: spălarea cojii, tăierea capetelor și înjumătățirea lui.
Pentru a realiza triunghiuri sau batoane, pepenele roșu trebuie tăiat mai întâi pe lungime. Pentru a-l decoji și/sau a-l tăia sub formă de cuburi, trebuie tăiat transversal.
Reține! Pepenele se va păstra mai bine dacă este tăiat, astfel încât dacă nu vrei să-l consumi imediat pe tot, înfășoară-l în plastic și dă-l la frigider.
Cum se realizează triunghiurile din pepene roșu
1. Așază o jumătate tăiată pe un tocător și înjumătățește-o și pe aceasta.
2. Feliază cele două noi jumătăți transversal
Cum se realizează batoanele de pepene verde
1. Așază jumătatea tăiată pe un tocător și feliază pe verticală
2. Feliază noile bucăți pe orizontală și desparte batoanele
Cum se realizează cuburile de pepene roșu
1. Nu tăia pepenele pe jumătate. Lasă-l întreg și decojește-l.
2. Feliză pepenele decojit la intervale de câte 2-3 cm. Ia pe rând feliile nou formate și taie-le pe orizontală, astfel încât să semene cu mici cuburi.
Foto: Shutterstock
Video: Good Housekeeping