Anna Netrebko
Actualitate

Anna Netrebko a fost decorată cu ani în urmă de Vladimir Putin. / Foto; Profimedia

Soprana Anna Netrebko, fostă susținătoare a lui Vladimir Putin, se dezice de el și condamnă războiul: "Gândurile mele sunt la victime"

Soprana rusă Anna Netrebko, care a pierdut numeroase spectacole ca urmare a susţinerii sale cunoscute a lui Vladimir Putin, a condamnat în mod "expres" războiul provocat de invazia Ucrainei de către Rusia şi a asigurat că de abia îl cunoaşte pe preşedintele ţării sale, relatează EFE, conform Agerpres.

"Condamn în mod expres războiul împotriva Ucrainei, iar gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui război şi familiile lor. Poziţia mea este clară. Nu sunt membră a niciunui partid politic şi nici nu sunt afiliată vreunui conducător al Rusiei", notează soprana într-un comunicat făcut public de avocatul său.

Citește și: Fiica lui Vladimir Putin a divorțat în secret, cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului. Ce se știe despre fostul ei partener

Solista, care la sfârşitul lunii februarie a cerut încetarea războiului, a fost mai explicită şi mai clară în afirmaţiile sale, subliniind inclusiv că regretă că unele "acţiuni sau declaraţii ale sale au putut fi greşit interpretate".

Soprana rusă Anna Netrebko se dezice de Vladimir Putin

Anna Netrebko
Hai alături de Clarke Gayford în Captura zilei și descoperă noi destinații pentru pescuit. Pe DIGI Life și DIGI Online, de luni până joi de la 20:05 !

Citește și: Cum e Vladimir Putin în spatele ușilor închise. Fosta lui soție a făcut dezvăluiri despre un episod care a marcat-o: “Am plâns”

"De fapt, nu m-am întâlnit cu preşedintele Putin decât de puţine ori în viaţa mea, în principal în contextul ceremoniile de decernare a premiilor pentru arta mea sau în deschiderea Jocurilor Olimpice", a explicat ea.

Netrebko a ţinut să precizeze că nu a primit sprijin financiar de la guvernul rus şi că plăteşte impozitele în Austria, ţară unde rezidă şi a cărei naţionalitate o deţine din 2006.

"Îmi iubesc ţara natală, Rusia, şi lupt exclusiv pentru pace şi unitate prin arta mea", a spus soprana rusă, care a anunţat că la sfârşitul lunii mai îşi va relua reprezentaţiile, după pauza anunţată la începutul acestei luni, pe motiv că "nu era momentul potrivit pentru a face muzică".

Anna Netrebko

Citește și: Alla Pugaciova, cea mai mare cântăreață a Rusiei sovietice, a plecat în secret din Moscova. A ajuns în Israel cu soțul și cei doi copii

Înainte de acest anunţ, Netrebko şi-a anulat fără explicaţii mai multe spectacole La Scala din Milano, după ce teatrul italian l-a concediat pe dirijorul rus Valeri Guerguiev pentru că nu a condamnat invazia rusă din Ucraina.

Opera de stat Bavareză şi Metropolitan Opera din New York au anulat reprezentaţiile lui Netrebko, înţelegând că solista nu se delimitează suficient de Putin. Musikverein din Viena, unde se desfăşoară celebrul Concert de Anul Nou, a asigurat, cu o zi înainte de declarațiile artistei, că în actualele împrejurări nu intenţionează să o invite pe Netrebko să cânte.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri