Selma Blair
Actualitate

Selma Blair / Profimedia Images

Selma Blair, declarații neașteptate: „Tratamentele au încetinit progresia sclerozei multiple, mi-au salvat viața!” Are și un iubit nou

„Soarele” a răsărit și pe strada ei. Diagnosticată cu scleroză multiplă în urmă cu câțiva ani, Selma Blair pare să traverseze o perioadă excelentă, căci a găsit un tratament care să funcționeze pentru ea și, în plus, este împlinită în plan sentimental.

Într-un interviu pentru UsWeekly, actrița a vorbit despre noul ei iubit, arătându-se extrem de fericită.

Citește și: Cum arată actrițele din „Cruel Intentions”, la 23 de ani de la apariția filmului. Fotografia cu Sarah Michelle Gellar și Selma Blair a făcut furori pe rețelele sociale

„Nu este din acest domeniu, deși a produs înainte. Mi-am dorit un bărbat din Midwest (n.r. regiune din SUA) și l-am găsit”, a spus Selma Blair.

selma blair

Întrebată cum l-a cunoscut, ea a spus: „L-am văzut la o masă și acum este iubiul meu. Cred că relațiile funcționează mai bine dacă sunt ținute departe de presă. Nimeni nu își dorește să fie expus. Dar da, este posibil să-ți găsești dragostea la 52 de ani.”

De cealaltă parte, întrebată dacă își dorește să se căsătorească din nou, ea a răspuns: „Ca mamă care își dorește o să-și construiască o carieră și ca femeie care urmează  tratamente, un iubit poate fi trecut cu ușurință cu vederea. Dar să mă căsătoresc nu mi-aș dori. Este o rețetă sigură pentru eșec”.

În ceea ce privește starea de sănătate, ea a recunoscut că încă urmează un tratament, dar acesta funcționează pentru ea și a reușit să încetinească progresia bolii.

Citește și: Și-a învins orice teamă. Selma Blair, actrița diagnosticată cu scleroză multiplă, mărturisiri după ce a dansat în cadrul unei emisiuni TV: ”E un vis devenit realitate!”

„Fac RMN-uri de câteva ori pe an și încă urmez tratamente. Acestea au ameliorat progresia sclerozei multiple. Mi-au salvat viața!”, a spus ea, precizând: „Fac IVIG (n.r. o terapie care folosește anticorpi de la donatori sănătoși), care mă împiedică să mă îmbolnăvesc. Dacă mă îmbolnăvesc, toate pariurile sunt anulate. Așa îmi mențin starea de bine pe care o văd oamenii. Unele tratamente sunt considerate experimentale, dar nimic nu este atât de extravagant — nu sunt suficient de bogată pentru a merge în Suedia sau Germania să fac anumite tratamente neobișnuite”.

Selma Blair, zeci de ani de alcoolism și experiențe traumatizante

"Nu știu dacă aș fi supraviețuit în copilărie fără alcoolism. De aceea este o problemă pentru atât de mulți oameni. Devine un confort uriaș, o ușurare imensă la început, poate chiar în primii ani pentru mine, pentru că am început de foarte tânără cu asta ca un mod de a găsi confortul, un mecanism de a scăpa de stres și anxietate (coping- n.r.)", a povestit Selma Blair.

Selma Blair
Selma Blair, aprilie 2024 / Foto: Profimedia

Aceasta a povestit că prima dată când s-a îmbătat avea șapte ani, era ziua Paștelui și a gustat un anumit tip de vin care i-a plăcut atât de tare încât a continuat să bea, având în vedere că adulții nu o supravegheau. Actrița mărturisește că în primii ani nu abuza de alcool, ci bea câteva guri de fiecare dată când simțea că avea anxietate: "De obicei, de abia mă amețeam. Am devenit o alcoolică expertă, știam să-mi ascund secretul".

Citește și: Documentar tulburător despre viața actriței Selma Blair și lupta cu scleroza multiplă. “Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte”

Lucrurile au escaladat în adolescență și au culminat cu un viol, după o zi întreagă de băut alcool. Și această experiență traumatizantă nu a fost singulară, după cum Blair a dezvăluit: "Am fost violată de mai multe ori pentru că eram prea beată pentru a putea spune cuvintele 'te rog, oprește-te'. Doar o dată a fost violent. Din fiecare astfel de experiență am ieșit tăcută și rușinată".

Selma a lucrat cu un terapeut pentru a putea depăși aceste traume despre care a vorbit pentru prima dată, public, în paginile cărții sale. "Nu mi-am dat seama că trauma juca un rol central în viața mea. Am simțit atât de multă rușine și vinovăție", a recunoscut actrița care spune și că din 2016 nu a mai pus gura pe alcool și că volumul a fost scris pentru a se elibera, dar și pentru a-l ajuta pe fiul ei să înțeleagă lucrurile și pe alții care se află în situații în care și ea a fost în tinerețe.

Citește și: Selma Blair, spectaculoasă în costum de baie, la câțiva ani după ce i s-a spus să-și facă planuri pentru moarte din cauza bolii de care suferă

Etichete: selma blair

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri