Oameni din toate colțurile lumii deplâng trecerea în neființă a reginei Elisabeta a II-a. Considerată un simbol al loialității și al demnității, aceasta a domnit timp de șapte decenii, timp în care a atins inimile multor oameni și, prin stilul ei de viață, a influențat chiar și mâncarea pusă pe mesele din toate colțurile lumii, potrivit fostului ei bucătar de la Palatul Buckingham.
Regina Elisabeta a II-a a trăit în lumina reflectoarelor. A știut, însă, să apară mereu doar când era nevoie și, în timp ce mulți oameni se arătau impresionați de longevitatea ei și de stilul ei de viață, au fost oameni din jurul ei care i-au dezvăluit secretele. Printre aceștia se număăr Darren McGrady, un chef cunoscut drept bucătarul reginei Elisabeta, care a lucrat pentru ea la Palatul Buckingham timp de 15 ani.
În cartea pe care a lansat-o de curând - Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, acesta a vorbit despre obiceiurile alimentare ale reginei Elisabeta a II-a, care era, spre surprinderea multora, extrem de simple.
Potrivit acestuia, regina Elisabeta a II-a obișnuia să mănânce la micul dejun pâine prăjită cu marmeladă, iar prânzurile și cinele erau, de asemenea, ușoare. McGrady susține, însă, că aceasta detesta mâncărurile cu usturoi ori cu prea multă ceapă. Uneori, însă, ea se răsfăța cu somon poșat, diferite prăjituri pe care le servea la ceai, dar și cu altele.
Mai exact, regina Elisabeta a II-a iubea cocktail-urile cu gin. Tocmai această pasiune a determinat-o să-și lanseze propriile sortimente de la Palatul Buckingham și de la Casa Sandringham, care erau făcute cu ingrediente din grădina ei. Prefera, însă, să le bea sub formă de cocktail sau ca gin martini ori gin și Dubonnet.
De asemenea, în fiecare după-amiază, regina Elisabeta consuma ceaiul Early Grey, un ceai negru și bergamotă, pe care-l bea fără zahăr și fără lapte. Pasiunea ei pentru ceai s-a răspândit, evident, la nivel golbal, această aromă devenind extrem de populară. De asemenea, uneori, la ceaiul de la ora 5, ea se răsfăța cu sanvișuri cu somon afumat și cremă de brânză.
În ceea ce privește alimentația ei, regina Elisabeta a II-a prefera mâncărurile ușoare, bogate în proteine. Nici legumele nu lipseau din farfuria ei, potrivit bucătarului ei. De asemenea, ea prefera și preparatele din vânat, mai exact era un adevărat fan al hamburgerilor făcuți din carne de căprioară. Deși nu mânca la cină cartofi, paste sau cereale, aproape întotdeauna voia desert, iar printre dulciurile ei favorite se număra tortul cu ciocolată și biscuiți.
Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani
Întreaga planetă este în doliu, după ce regina Elisabeta a II-a a murit! Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins din viață în Scoția.
Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.
"Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. Joi, 8 septembrie", a apărut imediat și pe site-ul oficial al Casei Regale, care a îmbrăcat haine de doliu.