Prințesa Anne/ Profimedia
Actualitate

Prințesa Anne/ Profimedia

Prințesa Anne, primele declarații după ce a fost lovită de un cal. Sora regelui Charles regretă că și-a amânat angajamentele regale

Prințesa Anne a făcut primele declarații după ce a fost accidentată de un cal, mărturisind că „regretă profund” că a lipsit la o ceremonie de comemorare a eroilor de război din Canada. 

Sora regelui Charles a fost spitalizată cinci nopți săptămâna trecută, în urma accidentului care i-a cauzat o comoție cerebrală și răni ușoare la cap. Prințesa Anne, în vârstă de 73 de ani, se plimba lângă casa ei din Gatcombe Park, Gloucestershire, când a avut loc incidentul, lăsând-o cu amintiri vagi despre ceea ce s-a întâmplat.

Cunoscută ca fiind „cel mai muncitor membru regal” pentru numeroasele angajamente publice pe care le îndeplinește anual, prințesa Anne a fost forțată să anuleze nouă angajamente săptămâna trecută, inclusiv o călătorie în Canada. Acum își continuă recuperarea acasă, după ce a fost externată vinerea trecută.

Citește și: Prințesa Anne ar putea să-și amâne angajamentele regale: „O va afecta destul de tare!” Soțul ei a dezvăluit se simte după accident

În timpul vizitei planificate în Canada, ea urma să participe la o ceremonie care marca centenarul Memorialului Național de Război din Newfoundland și repatrierea rămășițelor unui soldat necunoscut din Newfoundland, căzut în Primul Război Mondial. În absența ei, guvernatorul general a citit un mesaj din partea prințesei, în care aceasta își exprima tristețea pentru că a ratat evenimentul.

„Cu regret profund nu pot fi cu voi astăzi, în timp ce comemorați eforturile și sacrificiile curajoase ale membrilor Regimentului Newfoundland care au intrat în luptă în prima zi a Somme-ului. Am amintiri frumoase de când m-am alăturat vouă în 2016, la cea de-a 99-a ocazie în care oamenii acestei insule au comemorat bătălia de la Beaumont Hamel și sunt profund întristată că nu pot să mă alătur din nou și vă trimit cele mai calde urări în această zi specială de comemorare”, a transmis prințesa Anne.

Citește și: Ce crede prinţesa Anne despre domnia fratelui ei, regele Charles al III-lea: Nu prea ştiu ce altceva am putea face

Anne, o călăreață experimentată care a concurat la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, va rămâne acasă pentru o perioadă de odihnă și recuperare. Surse din Palat au afirmat că ea va reveni la serviciul public numai când echipa sa medicală va considera că este sigur și confortabil să facă acest lucru.

Nu se știe cât timp va petrece prințesa în convalescență, dar va primi sprijin de reabilitare acasă, urmând protocoalele standard de tratare a comoțiilor cerebrale. Echipa medicală a lui Anne a explicat că rănile ei la cap sunt compatibile cu un posibil impact de la capul sau picioarele calului, dar comoția a făcut ca detaliile precise ale incidentului să rămână neclare.

Citește și: Prinţesa Anne, internată cu „răni minore şi comoţie cerebrală”. Sora Regelui se afla pe proprietatea sa din Gloucestershire

O ambulanță aeriană a fost inițial solicitată pentru a o transporta pe prințesă la spital, dar în cele din urmă aceasta a fost condusă de o ambulanță terestră după ce a fost tratată la fața locului de un echipaj de urgență. În timpul spitalizării a fost vizitată de soțul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, care a spus că „se recuperează bine, încet, dar sigur” și că i-a adus „câteva mici dulciuri de acasă”.

După ce prințesa a părăsit spitalul, Sir Tim a declarat: „Aș dori să mulțumesc întregii echipe de la Spitalul Southmead pentru îngrijirea, expertiza și amabilitatea de care au dat dovadă pe parcursul scurtei șederi a soției mele”.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri