Sfanta Sofia este sărbătorită pe 17 septembrie
Actualitate

Sfanta Sofia este sărbătorită pe 17 septembrie / Credit foto: Doxologia.ro

La mulți ani, Sofia! Mesaje și urări pentru cele care își serbează onomastica pe 17 septembrie

Ziua de 17 septembrie este una extrem de importantă pentru mulți dintre români, întrucât în această zi sunt prăznuite mucenița Sofia și fiicele sale, Pistis, Elpis și Agapis, astfel că multe dintre românce își sărbătoresc onomastica.

Descoperă mai jos câteva sugestii de mesaje, urări și felicitări pe care le poți trimite de onomastica Sofiei din viața ta.

Mesaje de la mulți ani pentru Sofia

„La mulți ani, Sofia! Să ai parte de o zi minunată plină de bucurii, sănătate și iubire. Fie ca fiecare zi să fie la fel de frumoasă ca și tine!”

„Fie ca Sfânta Sofia să te ocrotească mereu și să îți aducă în fiecare zi pace, bucurie și împlinire! La mulți ani cu sănătate și fericire!”

„Îți doresc o onomastică plină de zâmbete și clipe frumoase alături de cei dragi! La mulți ani, Sofia!”

Citește și: Ben Affleck, „fericit” de mutarea în noua sa casă. „E unde și-a dorit să fie, aproape de copiii lui, într-un cartier pe care-l iubește”

„Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite!”

„Sofia, îți doresc o zi specială, ca și tine! La mulți ani și tot binele din lume!”

„La mulți ani, Sofia! Ești un om minunat, plin de bunătate și frumusețe sufletească. Să fii mereu fericită și înconjurată de cei dragi!”

„Cu ocazia zilei tale de nume îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!”

„Să-ți fie viața plină de culori, momente frumoase și amintiri de neuitat. La mulți ani, Sofia!”

„Felicitări, Sofia, cu ocazia zilei tale de nume! Îți doresc o zi la fel de strălucitoare și veselă cum ești tu!”

„La mulți ani, Sofia! Fie ca viața ta să fie o călătorie plină de aventuri minunate, realizări mari și multă iubire!”

Ce alte nume sunt sărbătorite pe 17 septembrie

Pe lângă numele Sofia, în data de 17 septembrie sunt sărbătorite și alte nume care derivă sau sunt asociate cu Sfânta Sofia. Printre acestea se numără: Sofia, Sofiana, Sofica, Sofian, Sofineti, Sofiu, Sofletea, Sofianu, Sosia, Fita, Fica, Fia, Sofie, Sofița, Sofi.

Citește și: Cum și cât de des trebuie să-ți cureți peria de păr. Trucurile de care să ții cont pentru un păr strălucitor

Cine a fost Sf. Sofia

Sfânta Sofia este o martiră creștină venerată în tradițiile ortodoxă și catolică. Numele ei înseamnă „înțelepciune” în greacă. Potrivit tradiției, Sfânta Sofia a trăit în secolul al II-lea d.Hr. și a avut trei fiice, pe care le-a numit după virtuțile creștine: Pistis (Credință), Elpis (Speranță) și Agapis (Dragoste).

Toate patru au pătimit în timpul domniei împărațului Adrian, după ce prefectul provinciei, Antioh, le-a denunțat pe acestea că sunt creștie. Drept pedeapsă, împăratul le-a poruncit să îi aducă acestuia jertfa zeiței Artemis. Pentru că au refuzat însă, împăratul Adrian a poruncit ca Sofiei să îi fie omorât fiicele, pentru ca aceasta să sufere nu doar chinurile brutale ale pedepsei, dar și perderea fiicelor sale. Fetele au fost martirizate în anul 137 la vârste foarte fragede. Când au fost ucise, Pistis avea doisprezece ani, Elpis zece ani și Agapis nouă ani, potrivit Observatornews.ro.

Semnificația numelui Sofia

Numele „Sofia” provine din grecescul „σοφία” (sofia), care înseamnă „înțelepciune”. Persoanele care poartă acest nume sunt adesea asociate cu trăsături frumoase, printre care se numără înțeleptciunea, calmul și bunătatea. În plus, acest nume a fost purtat de multe personalități marcante de-a lungul istoriei și rămâne unul dintre cele mai apreciate.

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri