Woman,With,Comb,Brushing,Her,Wet,Blonde,Hair,After,Shower
Frumusete

Cum și cât de des trebuie să-ți cureți peria de păr / Shutterstock

Cum și cât de des trebuie să-ți cureți peria de păr. Trucurile de care să ții cont pentru un păr strălucitor

Dacă ți se pare că părul ți se îngrașă mai repede în ultima perioadă, deși nu ai schimbat nimic în rutina de îngrijire, peria pe care o folosești pentru a te pieptăna s-ar putea să fie responsabilă.

Ca să ai un păr frumos și strălucitor nu este de ajuns să folosești anumite produse de îngrijire, ci să știi și cum și când să-ți cureți peria de păr. Potrivit lui Anabel Kingsley, expert la o companie care produce aparate de coafat, periile de păr se pot „îmbâcsi” de produse de îngrijire, bacterii, transpirație, uleiuri și chiar celule moarte care se găsesc în păr și pe scalp.

Totodată, ea a subliniat că perierea părului nu este doar un pas pentru a-ți descurca părul, ci și pentru a distribui sebumul pe toată lungimea, menținând echilibrul pH-ului scalpului. Astfel, dacă peria ta este murdară, vei perturba complet acest proces. 

Attractive,Woman,In,White,Towel,With,Comb,Brushing,Her,Wet

Când trebuie să-ți cureți peria

Potrivit Independent, Kingsley recomandă să îți cureți peria de păr o dată la fiecare două-patru săptămâni, în funcție de cât de des o folosești.

„Îți cureți periile de machiaj în mod regulat pentru a elimina murdăria, iar acest lucru ar trebui să îl faci și cu peria de păr”, spune ea.

Citește și: Stilistul care a coafat-o pe prințesa Diana dezvăluie un truc care îți va salva părul vara aceasta: „E foarte simplu”

„Dacă folosești o perie murdară pentru a-ți pieptăna sau aranja părul, vei transfera murdăria înapoi pe firele de păr și pe scalp”, a mai subliniat ea.

De cealaltă parte, în cazul în care folosești des instrumente de coafat cu aer cald, Michael Douglas, stilistul celebrităților, sugerează să îți cureți specia după fiecare 20 de uscări cu foehnul.

Cum poți să-ți cureți peria de păr

Dacă te-ai gândit că ți-ai deteriorat părul ani la rând și nu ai știut cum să-ți cureți peria de păr, descoperă mai jos un ghid pas cu pas privind modul în care poți curăța acest instrument.

Îndepărtează părul rămas în perie

Folosește un pieptene cu dinți largi și/sau degetele pentru a îndepărta orice fir de păr din perie.

Spală bine peria

Fie că alegi să folosești șamponul preferat ori bicarbonat de sodiu, combină unul dintre ingrediente cu apă caldă, după care scufundă peria în lichidul respectiv și las-o la înmuiat pentru 10-15 minute. În cazul în care ai o perie din lemn, aceasta trebuie spălată rapid, pentru a nu o deteriora.

Freacă bine peria

Cu ajutorul unei periuțe de dinți, freacă ușor între dinții periei, după care clătește-o bine și scutur-o pentru a îndepărta excesul de apă.

Lasă-o să se usuce la aer

Lasă peria să se usuce complet pe un prosop de mâini sau pe suportul de vase. Uscarea cu foehnul poate deforma dinții și chiar forma. 

În schimb, dacă ai o perie rotundă (barrel brush), stilistul menționat anterior îți recomandă să folosești un pieptene subțire separat. „Pieptenele se trece prin perii de-a lungul lungimii – nu lățimii – cilindrului și se trage părul într-o mișcare lungă. Acest lucru va îndepărta orice fir de păr înfășurat în jurul cilindrului periei”.

Citește și: Cum să previi și să tratezi firele despicate de păr. Cele mai bune sfaturi de la hair stylisti

Cât de des ar trebui să-ți înlocuiești peria de păr

Multe dintre femeile de toate vârstele folosesc o perie de păr ani la rând, considerând că nu are de ce să nu mai fie bună. Această abordare nu este corectă, însă, când vine vorba de îngrijirea părului.

Astfel, stilista recomandă să schimbarea periei atunci când începe să-și piardă forma din cauza căldurii și utilizării excesive ori după un an de folosire.

Care sunt cele mai bune perii de păr

Alegerea celei mai bune perii de păr depinde de tipul de păr pe care îl ai, dar și de felul în care îți dorești să-l coafezi.

Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de perii de păr și utilizările lor:

Peria cu peri din păr natural

Este ideală pentru părul subțire, mediu și drept și efecte eficientă în distribuirea sebumului de la rădăcini până la vârfuri, conferind părului un aspect mai strălucitor și mai sănătos. Este delicată cu părul și ajută la reducerea electrizării părului. 

Peria rotundă (barrel brush)

Dacă ai părul mediu sau lung și adori coafatul cu volum și bucle, atunci această perie este potrivită pentru tine. Perfectă pentru uscarea cu foehnul, aceasta volum la rădăcini și te ajută să ai bucle bine definite. Cu un cilindru din ceramică sau metal, poate reține căldura și accelera procesul de coafare.

Peria plată (paddle brush)

Woman,Brushing,Straight,Natural,Hair,With,Comb.,Girl,Combing,Hair

Este ideală pentru părul lung și drept, având rolul de a netezi părul și de a-l descurca ușor, reducând electricitatea statică. Este excelentă pentru uscarea rapidă a părului.

Peria cu peri mixti (păr natural și nylon)

Potrivită pentru păr des și ondulat, aceasta combină beneficiile periilor din păr natural și sintetic. Ajută la descurcarea părului fără a-l deteriora și conferă un plus de strălucire.

 

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri