Printesa Diana
Actualitate

Prințesa Diana/ Profimedia Images

În ce ținută a fost înmormântată prințesa Diana. Cine a ales-o și de ce

Zilele trecute s-au împlinit 27 de ani de când prințesa Diana s-a stins din viață, în urma unui accident teribil produs în Paris. De-a lungul timpului, mulți oameni au fost curioși să știe unde a fost înmormântată și în ce rochie.

Mormântul prințesei Diana se află într-un loc retras, în mijlocul unei insulițe de pe domeniul Althorp. "S-a decis ca Diana, prințesa de Wales, să fie îngropată în parcul Althorp, unde mormântul ei poate fi îngrijit corespunzător de familie și vizitat în intimitate de fiii ei", spunea fratele prințesei, Charles, într-o declarație făcută după moartea ei. Mai târziu, acesta a declarat pentru BBC: "A existat un sentiment de agitație peste tot, încât eram foarte îngrijorat de unde am putea să o înmormântăm în siguranță".

Citește și: Ce îi scria regele Charles unui prieten, la patru luni de la moartea prințesei Diana. Scrisoarea a fost făcută publică după 27 de ani

În ceea ce privește ținuta în care a fost înmormântată, aceasta a fost îmbrăcată într-o rochie neagră de catifea, realizată de creatoarea de modă Catherine Walker. Această alegere a fost făcută de către familia sa și de consilierii apropiați, deoarece era o rochie elegantă și clasică, reflectând stilul prințesei și modul în care aceasta era văzută de public. 

Catherine Walker a fost unul dintre designerii preferați ai Dianei, iar de-a lungul anilor a creat multe dintre ținutele ei iconice de-a lungul anilor. Alegerea unei rochii semnate de Walker pentru înmormântare a avut o semnificație profundă, deoarece Diana purtase frecvent creațiile ei în timpul vieții.

Totodată, decizia de a o îmbrăca pe prințesa Diana în această rochie a fost menită să aducă un omagiu eleganței și rafinamentului său, dar și să ofere o imagine de demnitate și respect în fața lumii.

În ziua înmormântării, mai mult de un milion de oameni s-au adunat pe străzi pentru a-i aduce un omagiu lui Lady Di, care a fost supranumită prințesa poporuluui, în timp ce sicriul ei a parcurs cei patru kilometri între palat și Westminster Abbey.

Citește și: 27 de ani de la moartea prințesei Diana. Cum arată azi singurul supraviețuitor al accidentului, Trevor Rees - Jones

De ce a fost înmormântată Diana pe domeniul Althorp

În timp ce mare parte din familia fostei soții a regelui Charles își duce somnul de veci într-o biserică aflată la peste 100 de kilometri de Althorp, fratele Dianei a ales să o înmormânteze la casa familiei lor. Principalul motiv a fost siguranța. De asemenea, acesta a dorit ca prinții William și Harry să poată vizita mormântul în intimitate. "Cred că este foarte important pentru ei să fie cu ea. Din fericire, este foarte liniște aici și pot veni oricând doresc", spunea fratele Dianei pentru People.

mormânt prințesa Diana
Mormântul prințesei Diana se află pe insulița din mijlocul lacului. / Foto: Profimedia

Locul de veșnicie al celei supranumite prințesa inimilor este situat pe o mică insulă în mijlocul lacului. În timpul înmormântării a fost construită o alee care se facă legătura între două porțiuni de uscat, dar lucrarea a fost doar provizorie. A fost îndepărtată pentru ca musafirii nedoriți să nu poate ajunge la mormânt.

În jurul lacului, făcut inițial pentru a fi transformat în patinoar, când iernile erau mai geroase, au fost plantați 36 de stejari, câte unul pentru fiecare an de viață al Dianei. Potrivit The Independent, copacii au fost puși de membri ai familiei regale, inclusiv de regina Elisabeta a II-a, regina mamă, regele Charles, prinții William și Harry. De asemenea, tatăl și fratele ei, dar și alte persoane din familie au participat la această activitate plină de însemnătate.

Lady Diana a murit într-un accident auto pe 31 august 1997, la Paris

Accidentul în care și-a pierdut viața Lady Diana a avut loc în noaptea de 31 august 1997, în tunelul Pont de l'Alma din Paris, când mașina în care se afla a pierdut controlul în timp ce încerca să scape de paparazzi. Alături de ea, în mașină, se aflau iubitul ei, Dodi Fayed, și șoferul Henri Paul, ambii pierzându-și viața în același accident.

Citește și: Dorința prințesei Diana înainte să moară. Mama lui Harry și William ar fi foarte dezamăgită acum

Moartea Dianei a declanșat un val de durere și compasiune la nivel global, iar înmormântarea ei, care a avut loc pe 6 septembrie 1997, a fost urmărită de milioane de oameni din întreaga lume.

 

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri