Trevor Rees - Jones/ Profimedia
Actualitate

Trevor Rees - Jones/ Profimedia

27 de ani de la moartea prințesei Diana. Cum arată azi singurul supraviețuitor al accidentului, Trevor Rees - Jones

Prințesa Diana a rupt inimile tuturor în momentul când și-a pierdut viața într-un accident de mașină la Paris, pe 31 august 1997. În mașina care a fost implicată în incident se aflau, pe lângă Lady Diana, iubitul ei, Dodi Al-Fayed, șoferul Henri Paul și Trevor Rees-Jones, bodyguardul care avea să fie singurul supraviețuitor al accidentului.

La 27 de ani de la acea noapte fatidică, Trevor Rees-Jones trăiește o viață liniștită, departe de lumina reflectoarelor, dar cu cicatrici vizibile și amintiri care probabil nu îl vor părăsi niciodată.

Cine este Trevor Rees-Jones?

Trevor Rees-Jones s-a născut și a crescut în Oswestry, un mic oraș din Marea Britanie. Provenind dintr-o familie cu legături militare – tatăl său fiind chirurg în armata britanică, iar mama sa asistentă – Rees-Jones a fost educat în spiritul disciplinei și al serviciului. A urmat studii în sport și științe biologice, iar ulterior s-a alăturat Regimentului de Parașute, unde a servit în Irlanda de Nord și a primit medalia pentru serviciul general.

Trevor Rees - Jones/ Profimedia
Trevor Rees - Jones/ Profimedia

Citește și: Fostul agent de pază al prințesei Diana a dezvăluit că aceasta plănuia să se mute în SUA fără copiii ei

În 1995, s-a căsătorit cu Sue Jones și și-a schimbat numele în Trevor Rees-Jones, adăugând numele de familie al soției sale. După căsătorie, a început să lucreze pentru Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, fiind angajat ca parte a echipei de securitate. În această calitate, Trevor a ajuns să o cunoască pe prințesa Diana în vara anului 1997, când aceasta și fiii săi, prințul William și prințul Harry, au plecat în vacanță pe iahtul familiei Fayed.

Noaptea care a schimbat totul

În noaptea de 31 august 1997, Trevor Rees-Jones, în vârstă de 29 de ani la acea vreme, a fost alături de prințesa Diana și Dodi Al-Fayed în mașina care avea să îi conducă la o destinație tragică. După o cină târzie la hotelul Ritz din Paris, cei patru – Trevor, Diana, Dodi și șoferul Henri Paul – au pornit într-o călătorie scurtă care avea să le curme viața. Mașina a fost urmărită de paparazzi și, în tunelul Pont de l'Alma, șoferul, aflat sub influența alcoolului, a pierdut controlul și s-a izbit violent de un stâlp de susținere.

Citește și: Prințesa Diana și-ar fi prezis moartea. Ce i-ar fi mărturisit avocatului ei cu doi ani înainte de teribilul accident din Paris

Dodi Al-Fayed și Henri Paul au murit pe loc, iar prințesa Diana și Trevor Rees-Jones au fost grav răniți. Diana a fost transportată la spital, dar nu a mai putut fi salvată, decedând câteva ore mai târziu. Rees-Jones, însă, a supraviețuit, dar cu răni grave la cap și piept. Fața lui a fost reconstruită cu ajutorul a 150 de plăcuțe de titan, iar memoria evenimentelor din acea noapte a rămas un gol imens.

Viața după accident

După o perioadă îndelungată de recuperare, Rees-Jones a încercat să își continue viața. S-a întors temporar la Harrods, locul unde lucra înainte de accident, dar a părăsit postul în 1998, simțind presiunea de a-și aminti noaptea tragicului eveniment. A fost acuzat de Mohamed Al-Fayed că ar fi fost responsabil pentru accident, iar speculațiile despre rolul său în acea noapte au fost intens dezbătute.

În anul 2000, Rees-Jones și-a publicat memoriile în cartea „The Bodyguard's Story: Diana, the Crash, and the Single Survivor”, în care a încercat să ofere propria sa perspectivă asupra evenimentelor. Deși nu și-a amintit nimic din accident, el a declarat că, în opinia sa, a fost vorba de un accident cauzat de viteza excesivă și de conducerea sub influența alcoolului.

Citește și: Care au fost ultimele cuvinte ale prințesei Diana. Pompierul ajuns la fața locului în primele minute: ”Am crezut că va supraviețui!”

Astăzi, la 56 de ani, Trevor Rees-Jones trăiește o viață discretă alături de soția sa, Ann, și cei doi copii ai lor. Locuiesc într-o casă confortabilă în Oswestry, orașul natal al lui Trevor. După ce a lucrat pentru Națiunile Unite și pentru o companie petrolieră din SUA, Rees-Jones s-a angajat la AstraZeneca, unde este șeful securității. Deși cicatricile fizice sunt încă vizibile pe fața sa, cele emoționale rămân ascunse în spatele unei vieți trăite departe de publicitate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ultima dată când Trevor a fost surprins de paparazzi a fost în august 2022, la o sesiune de cumpărături cu familia sa, fiind și prima apariție publică după mulți ani de discreție. „Viața lui de acum este liniștită și lipsită de evenimente”, a declarat o sursă apropiată, confirmând că fostul bodyguard încearcă să lase trecutul în urmă și să își continue viața cât mai normal posibil.

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri