Hayden Panettiere
Actualitate

Hayden Panettiere / Profimedia Images

Hayden Panettiere, primele declarații după decesul fratelui ei: „Misiunea mea era să-l protejez!” Jansen a murit subit, la 28 de ani

Anul 2024 ar fi trebuit să fie unul excelent pentru Hayden Panettiere, însă actrița, care s-a luptat cu dependența de alcool și droguri, a trecut prin momente extrem de dureroase, care i-au marcat viața.

Vedeta din „Amber Alert” s-a luptat ani la rând cu dependența de alcool și droguri. Anul trecut, ea era, în sfârșit, „curată”, ieșise dintr-o relație abuzivă și instabilă și era recunoscătoare pentru faptul că s-a întors la muncă, urmând să filmeze „Scream 6”.

Cu doar trei săptămâni înainte de premiera filmului, în februarie 2023, actrița a primit o lovitură dureroasă - fratele ei mai mic, Jansen, a murit subit, după ce fusese diagnosticat cu o boală la inimă, la doar 28 de ani.

Jansen Panettiere 1994 - 2023

Citește și: Irina Shayk, când nu vrea sa fie recunoscută. Supermodelul, într-o zi obișnuită, departe pe podiumul de modă

„Era singurul meu frate, iar misiunea mea era să-l protejez”, a spus actrița îndurerată, într-un interviu pentru revista People, pentru care a și pozat pe copertă.

„Când l-am pierdut, am simțit ca și cum aș fi pierdut jumătate din sufletul meu”, a mai dezvăluit actrița în vârstă de 35 de ani.

Vânată de fotografi, Panettiere nu și-a mai dorit să iasă din casă și a trecut prin momente delicate, ajungând să fie diagnosticată cu agorafobie.

„Am fost nevoită să văd poze sfâșietoare cu mine de la înmormântarea lui Jansen, care s-a desfășurat într-un loc intim și a fost șocant”,a s pus actrița, continuând: „Am început să mă confrunt din nou cu agorafobie”, a mai spus ea, referindu-se la acea afecțiune care face parte din clasa tulburărilor de anxietate și care presupune declanșarea unor atacuri de panică în anumite situații care implică spații aglomerate și/sau deschise.

Hayden Panettiere her father with family and friends gather for a celebration and remembrance of Jansen Panettiere at the Palisades Presbyterian church in Nyack New York

Împovărat de durere, corpul lui Panettiere a reacționat fizic la șoc, iar în câteva zile a devenit practic de nerecunoscut. „Pur și simplu m-am umflat”, spune ea despre creșterea rapidă în greutate pe care a experimentat-o.

Totodată, ea a mărturisit că s-a confruntat cu o stimă scăzută de sine din cauza aspectului fizic: „Nu mă simțeam încrezătoare să îmi pun hainele și să ies din casă, dar știam și că trebuie să fac asta, să continui să mă mișc, altfel nu voi înceta niciodată să arăt și să mă simt așa”, spune ea.

Viața ei s-a schimbat, însă, când publicista ei i-a prezentat-o pe Marnie Alton, antrenoarea ei. În scurt timp, ea a început să facă mișcare, iar plimbările lungi au fost ca o terapie pentru ea.

Citește și: Prințul Harry a vrut să părăsească Familia Regala cu ani înainte de a o cunoaște pe Meghan Markle. Cine l-a convins să rămână?

„Corpul meu pur și simplu a reacționat. Mi-a permis să eliberez stresul, să scap de așteptările mari pe care mi le-am impus”,a mai mărturisit actrița, care a continuat: „Nu există nimic comparabil cu sentimentul de a te uita în oglindă și să simți că arăți suficient de bine pentru a ieși pe ușă”, mai  spune ea.

Jansen Panettiere a murit în februarie 2023

Jansen Panettiere, regretatul actor și fratele mai mic al lui Hayden Panettiere din serialul „Nashville”, a murit din cauza că avea inima mărită (cardiomegalie), potrivit declarațiilor făcute de familie.

Jansen Panettiere 1994 - 2023

Moartea lui Jansen a fost anunțată pentru prima dată pe 20 februarie. Avea doar 28 de ani. Într-o declarație obținută luni de ABC News, părinții și sora actorului au dezvăluit că „decesul subit al lui Jansen a fost cauzat de cardiomegalie (inimă mărită), precum și de complicații ale valvei aortice”.

Jansen a devenit faimos la începutul anilor 2000, când a jucat în numeroase producții cunoscute, printre care „Ice Age: The Meltdown”, „Even Stevens” și „Robots”. De asemenea, fratele lui Hayden Panettiere a avut un rol în „The Walking Dead”. Cel mai nou proiect al său a fost rolul din „Love and Love Not”, un film lansat în 2022.

Etichete: deces , frate , hayden panettiere

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri