apa de trandafiri reteta
Timp Liber

reteta apa de trandafiri. cum o prepari acasa

Cum sa-ti prepari singura apa de trandafiri. Te scapa de problemele cu pielea si parul

Trandafirii au fost mult timp venerati pentru proprietatile lor antiinflamatoare, antibacteriene si antioxidante, in timp ce apa s-a dovedit ca imbunatateste metabolismul si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

De la prepararea latte-ului pana la calmarea durerilor de gat, apa de trandafiri poate avea o multime de intrebuintari.

Pentru frumusete, lista lunga de beneficii include micsorarea porilor, netezirea liniilor fine si a ridurilor, hidratarea pielii si reducerea rosetii. Indiferent daca adaugi apa de trandafiri in sampon, toner sau chiar in lotiunea de corp, acesta poate oferi un strop de hidarare.

Si cea mai buna parte? Este foarte usor de preparat. Iata cum poti face apa de trandafiri folosind aceasta metoda care necesita un buget redus:

Cum alegi trandafirii

Daca nu ai o gradina in care se gasesc si trandafiri, mergi la o florarie si alege-i pe cei organici, care nu contin pesticide. Opteaza pentru cei English, cabbage sau French.

Parfumul acestora poate juca, de asemenea, un rol important. Trandafirii roz si rosii au un parfum mai puternic si mai multe petale.

Cum prepari apa de trandafiri

Fierberea este cea mai usoara modalitate de a face apa de trandafiri. Ai nevoie de trandafiri, apa distilata, un vas mare, o strecuratoare, cani de masurare si un recipient sigilat.

Smulge petalele pana cand ai jumatate de cana de petale proaspete- aproximativ doi trandafiri. Dupa ce ai facut asta, curata petalele cu apa de la robinet.

Adauga petalele si apa in vas

Pune suficienta apa incat petalele sa fie acoperite (aproximativ o cana jumatate). O cantitate mai mare de apa inseamna un produs mai diluat.

Pune vasul la foc mic

Odata ce incepe sa fiarba, acopera vasul cu un capac. Timp de 15-30 de minute sau pana cand petalele si-au pierdut culoarea (ar trebui sa fie de un roz pal) lasa-le la foc mic. 

Cat timp poate fi folosita apa de trandafiri

Dupa ce apa s-a racit complet, utilizeaza o strecuratoare pentru a separa petalele si noua apa de trandafir. Cand ai terminat, poti arunca petalele.

Pentru a pastra apa de trandafiri, pune-o intr-un recipient de sticla. Poti tine apa de trandafiri la frigider- timp de o luna- si in dulap- doar o saptamana.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri