Cei care isi tatueaza pielea aleg, de cele mai multe ori, un model cu semnificatie pentru ei, care sa ii reprezinte ani de zile. Din pacate insa, exista si numeroase situatii in care apeleaza la acest gest dintr-un impuls pe care ajung sa-l regrete intreaga viata.
Uneori, un tatuaj realizat la 20 de ani poate sa nu se mai potriveasca trasaturilor de personalitate de la 30. Desigur, mai sunt si situatiile in care desenul permanent se altereaza si nu mai arata la fel de bine ca la inceput.
Pentru aceste cazuri nefericite, eliminarea sau modificarea unui tatuaj se poate realiza cu ajutorul laserului. Un astfel de proces poate fi dureros, insa depinde mult si de gradul de toleranta a individului.
Specialistii sustin ca sunt necesare intre 5 si 20 de sesiuni pentru inlaturarea completa a unui tatuaj, iar in filmuletul de mai jos se poate vedea cum se transforma pielea dupa eliminarea unui desen permanent cu ajutorul laserului:
Potrivit specialistilor care au realizat aceasta sesiune de indepartare, "pielea de reptila" care apare pe mana imediat dupa trecerea laserului se datoreaza unor vapori de apa. In 10 minute, se estompeaza si nu se transforma intr-o arsura sau batatura.
Desi arata ciudat, medicii asigura ca este o reactie normala a particulelor de pigment, care sunt descompuse de laser si elibereaza vapori sub epiderma.
In imediata apropiere a clientului se gaseste un furtun conectat la un crio-racitor - un dispozitiv care sufla aer extrem de rece pe piele inainte si in timpul tratamentului pentru a ajuta la reducerea inflamatiei pe termen scurt.
Imaginile sunt filmate in timp real, aratand cat de rapide sunt tratamentele de indepartare a tatuajelor. Uneori, pentru confortul pacientilor care nu suporta la fel de bine durerea, se programeaza mai multe sesiuni, de durata redusa, pentru eliminarea desenelor permanente de pe piele.
Foto: Shutterstock