Cei care fac regulat jogging stiu ca experienta poate fi cu adevarat una spirituala, care ii incarca de energie, mai ales daca alearga dimineata foarte devreme.
Activitatea fizica facuta in primele ore ale diminetii are un impact pozitiv asupra sanatatii, arata studiile. Pe langa beneficiile normale ale miscarii, o activitate cardio facuta dimineata scade tensiunea articulara si sporeste activitatea creierului. Iar rezultatele nu se incheie in acelasi timp cu terminarea sensiunii de jogging, ci se vad si pe tot parcursul zilei.
Iata cateva minute care te vor convinge sa alergi dimineata:
- Esti mai energica
Daca iti propui sa alergi dimineata, vei observa o imbunatatire in ceea ce priveste energia pe care o ai dimineata, dar si pe parcursul zilei. Cercetarile stiintifice arata ca adultii care alearga zilnic 20 de minute afara au mai multa energie si vitalitate fata de persoanele care fac exercitii in sala.
- Starea de spirit se imbunatateste
Cele 20 de minute despre care vorbeam mai sus te vor ajuta sa iti imbunatatesti considerabil starea de spirit, vor reduce stresul, anxietatea si oboseala.
Pentru a arde o jumatate de kilogram de grasime intr-o saptamana, trebuie sa creezi un deficit de 3,500 de calorii prin dieta sau sport. Antrenorul Corey Phelps recomanda sa alergam de trei/patru ori pe saptamana, cel putin 30 de minute/sesiune pentru a incepe sa slabim.
- Iti creste imunitatea
E deja stiut ca activitatea fizica ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. Studiile arata ca 30 de minute pe jos pe zi pot reduce cu 19% riscul aparitiei problemelor de inima.
De asemenea, studiile arata cat se poate de clar ca alergatorii au un risc mai scazut de boli cardiovasculare, infarct, diabet si cancer. Alergatul scade presiunea sangvina, creste nivelul de colesterol bun si ajuta imunitatea sa lupte cu raceli si cu alte virusuri. Nici sanatatea ochilor nu e scapata din vedere.
- Te scapa de stres
Alergatul individual, fara distrageri, poate fi o metoda buna de eliberare de presiunea gandurilor legate de cariera, familie si alte obligatii.
Sursa foto: Shutterstock