reteta tzatziki
Retete

Tzatziki - reteta originala Cu popularitatea sa uriasa, nici nu ne mai mira faptul ca exista atat de multe retete de tzatziki. Dar cine poate rezista gustului original al faimoasei paste?

Tzatziki- reteta originala. Invata cum sa gatesti deliciul grecesc in doar cateva minute

Tzatziki este o pasta din iaurt, castraveti, usturoi si numeroase ierburi si mirodenii, cum ar fi marar, menta sau patrujel. De obicei, este servit ca un sos care insoteste feluri de mancare din carne sau care poate fi servit ca aperitiv.

Sosul tzatziki se consuma intotdeauna rece si cel mai frecvent consumat cu preparate precum gyros sau souvlaki. Multe persoane prefera sa il manance cu paine pita la micul dejun.

Tzatziki - reteta originala

Cu popularitatea sa uriasa, nici nu ne mai mira faptul ca exista atat de multe retete de tzatziki. Dar cine poate rezista gustului original al faimoasei paste?

Ingrediente reteta tzatziki:

  • 1 castravete;
  • 500g iaurt grecesc;
  • 2 catei de usturoi;
  • ulei de masline- jumatate de ceasca;
  • sare dupa gust;
  • 1 lingura de otet/ zeama de lamaie;
  • optional ierburi proaspete.

Cum obtii gustul traditional al sosului tzatziki 

Castravetii proaspeti se curata de coaja, se indeparteaza semintele, iar restul legumei se toaca in bucati foarte mici. Pentru a scapa de excesul de apa, aseaza bucatile pe o farfurie, adauga sare si lasa-le timp de 15 minute.

Iaurtul grecesc cremos, din lapte de oaie sau capra, se amesteca cu uleiul de masline, usturoiul tocat, o lingura de otet/ suc de lamaie si ierburi proaspete. Peste amestec se adauga cuburile de castravete.

Dupa ce a fost amestecat bine, preparatul trebuie lasat la frigider pentru 1-2 ore, astfel incat sa se raceasca complet. Dupa ce a fost ornat cu ierburi, tzatziki poate fi servit.

Pofta buna!

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

În magazine deja e Crăciun. Ați început să puneți în coșul de cumpărături cadouri și decorațiuni?

Partenerii Nostri