shutterstock_316337474
Retete

Cum se face sucul de rosii. Reteta simpla si delicioasa, potrivita pentru orice preparat

Un suc de rosii gustos si usor de facut este mult mai bun decat cel cumparat. Ai nevoie de trei ingrediente pentru aceasta reteta simpla, pe care ti-o amintesti sigur din camara mamei sau a bunicii.

  • Ingrediente

- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura de telina
- 10 kg rosii foarte coapte

  • Mod de preparare

Alege rosiile, care trebuie sa fie foarte bine coapte si nu neaparat din acelasi soi - astfel sucul va fi mult mai gustos. Spala-le cu apa rece, taie-le in jumatati sau sferturi si indeparteaza cotoarele. Trece-le apoi prin masina de tocat, la care ai montat separatorul, de doua sau trei ori, pentru a obtine cat mai multa pasta de rosii. Lasa sa treaca doar pulpa.

Dupa ce le-ai trecut prin masina, pune rezultatul intr-o oala cu fundul gros si aseaza-le pe foc. Pentru a evita prinderea sucului de rosii prinde o placa de fonta deasupra flacarii. Amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si lasa amestecul la fiert pana scade un sfert din suc.

Aromeaza sucul de rosii cu frunze de telina si patrunjel verde, dupa care toarna-l in sticle. Acestea trebuie sa fie foarte bine spalate, uscate si preincalzite in cuptorul incins.

Dupa asta, toarna sucul in sticle, inchide-le ermetic si sterilizeaza-le timpe de 15-20 minute. Acopera si mai lasa-le o ora in vasul cu apa fierbinte. Dupa ce le scoti, infasoara-le in servete groase si lasa-le asa pana a doua zi.

Intrebarea zilei

În magazine deja e Crăciun. Ați început să puneți în coșul de cumpărături cadouri și decorațiuni?

Partenerii Nostri