Un suc de rosii gustos si usor de facut este mult mai bun decat cel cumparat. Ai nevoie de trei ingrediente pentru aceasta reteta simpla, pe care ti-o amintesti sigur din camara mamei sau a bunicii.
- Ingrediente
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura de telina
- 10 kg rosii foarte coapte
- Mod de preparare
Alege rosiile, care trebuie sa fie foarte bine coapte si nu neaparat din acelasi soi - astfel sucul va fi mult mai gustos. Spala-le cu apa rece, taie-le in jumatati sau sferturi si indeparteaza cotoarele. Trece-le apoi prin masina de tocat, la care ai montat separatorul, de doua sau trei ori, pentru a obtine cat mai multa pasta de rosii. Lasa sa treaca doar pulpa.
Dupa ce le-ai trecut prin masina, pune rezultatul intr-o oala cu fundul gros si aseaza-le pe foc. Pentru a evita prinderea sucului de rosii prinde o placa de fonta deasupra flacarii. Amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si lasa amestecul la fiert pana scade un sfert din suc.
Aromeaza sucul de rosii cu frunze de telina si patrunjel verde, dupa care toarna-l in sticle. Acestea trebuie sa fie foarte bine spalate, uscate si preincalzite in cuptorul incins.
Dupa asta, toarna sucul in sticle, inchide-le ermetic si sterilizeaza-le timpe de 15-20 minute. Acopera si mai lasa-le o ora in vasul cu apa fierbinte. Dupa ce le scoti, infasoara-le in servete groase si lasa-le asa pana a doua zi.