Florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afecţiuni: digestive, respiratorii, dermatologice, oculare, reumatice, cardiace sau de nutriţie. In plus, socata le aminteste multora de vacantele de vara petrecute la bunici!
Pentru gustul socatei din copilarie, potrivit gospodinelor, ai nevoie de:
- 10 flori de soc
- 1 kg de zahar
- 4 lamai taiate felii
- 5-7 grame drojdie sau o lingura cu boabe de orez
- 10 litri apa plata
- Cum o prepari
Caramelizeaza 4-6 linguri de zahar pentru a da o aroma aparte. Cand acesta se topeste si incepe sa capete o culoare aramie, stinge cu apa.
Pune toate ingredientele enumerate mai sus intr-un borcan, amesteca si acopera vasul. Lasa amestecul sa fermenteze cel putin patru zile si amesteca zilnic de doua ori pe zi, pentru a se topi zaharul.
Iti poti da seama daca socata poate fi servita cand va avea parfumul deja celebru. Atentie, daca lasi socata prea mult la fermentat, se poate alcooliza.