Daca esti fana a pizzei hawaiene, sigur vei dori sa incerci aceasta reteta a lui Erin McDowell, cu care nu ai cum sa dai gres.
Gustul seamana izbitor cu cel al pizzei hawaiene, doar ca preparatul este o varianta mai fancy. Trebuie sa caramelizezi ananasul cu putin piper negru, dupa care il coci pe produse de patiserie cumparate din magazin, iar pasul final il presupune completarea placintei cu o gramada de prosciutto si fulgi de piper rosu.
Le poti servi alaturi de o salata, dar si ca aperitiv pentru o petrecere de cocktail.
Ingrediente reteta placinta picanta cu ananas si prosciutto:
- 1 ananas - decojit si taiat in opt felii rotunde;
- un sfert de cana de zahar brun (71g);
- sare dupa gust;
- 4 linguri de unt nesarat;
- 2 foi de patiserie, decongelat;
- oua spalate;
- piper, pudra de chili sau fulgi de ardei rosu;
- 8 felii de prosciutto - 226g.
Cum se prepara placinta picanta cu ananas si prosciutto
Intr-un bol mediu, amesteca zaharul, piperul si sarea. Inmoaie fiecare bucata de ananas in amestec astfel incat sa fie acoperite ambele parti.
Pune untul intr-o tigaie la foc mediu. Pe rand, adauga inelele de ananas si lasa-le aproximativ trei minute pana cand zaharul se caramelizeaza. Scoate-le din tigaie si lasa-le sa se raceasca.
Presara putina faina pe masa si intinde foile de patiserie. Taie apoi fiecare foaie in 4 patrate uniforme.
Pune hartie de copt intr-o tava si aranjeaza patratele de aluat. Unge fiecare bucata cu ou batut. Pune cate un inel de ananas deasupra fiecarei parti de foietaj, dupa care baga-le la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasa-le timp de 15-17 minute.
Vreme de 10 minute lasa foietajul sa se raceasca, apoi adauga bucatile de prosciutto si condimentele.
Sursa foto: Getty Images