Daca iubesti nautul, cu siguranta o sa iti placa si aceasta reteta de humus preparat in casa. Humusul este un fel traditional din Orientul Mijlociu, care consta intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, servita cu lipie sau alte tipuri de paine coapta.
- Ingrediente
- 800 g boabe de naut in suc propriu (la borcan)
- 3 lingurite pasta de tahini
- 2 linguri iaurt natural
- 3-4 catei de usturoi, pisati
- 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
- sare (dupa gust)
- Mod de preparare
Rastoarna toate ingredientele in blender si pulseaza pana obtii o pasta omogena. Pentru a regla textura humusului (daca este cazul) adauga apa. Il poti decora cu seminte de susan, boia dulce, patrunjel proaspat tocat, 1-2 linguri de ceapa rosie maruntita etc.
Cu ce alimente il poti combina
Poti manca humusul cu o felie de paine prajita la micul dejun. Poate să fie combinat cu legume crude, salate de verdeturi, paste, orez, cartofi dulci.
Un castron mare cu orez integral, spanac sotat simplu, cartofi dulci/morcovi/dovleac la cuptor, rosii, castraveti, avocado si doua linguri bune humus poate sa constituie un pranz sau o cina delicioasa, furnizand corpului toti nutrientii de care are nevoie.